NB I

„Itt az idő a váltásra”

Antal Botond nem zárkózna el a téli klubváltástól, Rajczi Péternek megromlott a viszonya a vezetőséggel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Kecskeméti TE honlapján bejelentették, hogy a klub több futballistától is megválik. Christian Ebalával már szerződést bontottak, de több játékos neve is napvilágra került lehetséges távozóként. Információink szerint anyagi okai vannak a jelentős játékosmozgásnak, mert az évek óta meglévő pénzügyi problémákat továbbra sem tudták megnyugtatóan orvosolni a KTE tulajdonosai.

„Igyekszünk a keretet racionalizálni a téli szünetben, szeretnénk meghatározó játékosokat szerződtetni, akik pedig nem nyújtottak olyan teljesítményt, illetve nem szerepelnek a klub hosszú távú elképzeléseiben, azokat sem marasztaljuk” – nyilatkozta Sallói István ügyvezető a klub honlapjának.

Rajczi Péter idén februárban írt alá fél plusz egyéves szerződést az alföldi lila-fehérekhez, de úgy tűnik, nem egész egy év után távoznia kell az élvonal 2006-os gólkirályának. Tavasszal tíz bajnoki mérkőzésen lépett pályára és kétszer talált a hálóba, ősszel 14 találkozón csak kétszer volt eredményes.

– Az utóbbi időben megromlott a viszonyom a vezetőséggel, ezért mindkét fél jobbnak látta, ha békésen elköszönünk egymástól, nehogy a csapat lássa kárát – mondta a Rangadó.hu megkeresésére Rajczi Péter. – Nem gondolkodtam még a jövőmön, mert egyelőre azt próbáljuk meg lezongorázni, hogy a szerződésemet fel tudjuk-e bontani. Ha ezt lezártuk, majd foglalkozom a csapatkereséssel.

Koszó Balázs az őszi idényben ötször volt tagja a Kecskemét keretének, de csak egyszer lépett pályára. Igaz, akkor gólt szerzett a Mezőkövesd ellen. Érdeklődésünkre elmondta, ő sem érti, miért került körön kívülre.

– Nem ért váratlanul a döntés, mert már az ősz folyamán megszületett a döntés a jövőmről. Tisztában voltam vele, hogy ez a jelenlegi helyzet egyik fél számára sem előnyös – mondta Koszó Balázs. – A valódi okokat magam is keresem. Meg volt indokolva, hogy miért nem tartanak rám igényt, de nem szeretnék belemenni sárdobálásba, mert az nem az én asztalom, és amúgy is nagyon sokat köszönhetek a Kecskemétnek. Én mindig odatettem magam a pályán, és azon kívül is, de ez a döntés született… Konkrétum még nincs a jövőmmel kapcsolatban, de dolgozunk az ügyön.

A 25 éves futballista még nem tudja, merre veszi az irányt, de mindenképpen több játéklehetőségre vágyik.

– Többre tartom magam annál, hogy a lelátón ücsörögjek. Úgy érzem, rám fér a környezetváltás, hogy egy új csapatban, új célokért küzdjek. Elég régóta vagyok Kecskeméten, itt lettem felnőtt labdarúgó és szereztem jó pár felejthetetlen élményt, kezdve az NB II-es bajnoki címtől a Magyar Kupa győzelemig – zárta a beszélgetés a kecskeméti labdarúgó.

A Kecskemét kapusának, Antal Botondnak annyiban más a helyzete, hogy rá igényt tartana klub, de a szerződéséből már csak fél év van hátra, és nem kíván hosszabbítani.

– Leültünk beszélni a tulajdonosokkal és Sallói Istvánnal, elmondtam, hogy szeretnék új kihívást keresni. Ha most télen lesz megkeresés, akkor aktuálissá válik a távozásom, de az sincs kizárva, hogy maradok, mert a szerződésem nyárig tart. A klub nagyon korrekt volt, mert amikor leültünk, elmondták, hogy nem gördítenek akadályt a távozásom útjába, úgyhogy nagyon köszönöm nekik – kezdte a 22 éves kapus.

Az új kihívás jelenthet külföldi lehetőséget is, de az sincs kizárva, hogy Magyarországon folytatja a pályafutását Antal Botond.

– Mindkét eshetőség benne van a pakliban. Lehet, hogy külföldre megyek, de az sincs kizárva, hogy itthon folytatom a pályafutásomat, viszont egy csapatra nem bontanám le. Három éve vagyok Kecskeméten és úgy érzem, itt az idő a váltásra, de konkrétum még nincs. Attól is függ, hogy milyen csapat keres meg, és hogy jó lesz-e az ajánlat. Nem zárkóznék el a téli klubváltástól.

Olvasói sztorik