NB I

„Nem hátul van a helyünk”

A KTE 18 éves kapusa, Verebélyi Konrád volt csapata egyik legjobbja az MTK elleni kupameccsen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán az MTK otthonában, a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján másodszor állhatott a Kecskeméti TE felnőtt csapatának kapujában a 18 éves Verebélyi Konrád. Bár a KTE 1-0-s vereséget szenvedett, de a fiatal játékosra nem lehetett panasz. A Ligakupában, a Békéscsaba elleni hazai mérkőzésen már bizonyíthatott, de az MTK elleni megmérettetés nagyobb falatnak ígérkezett.

– Jól éreztem magam a pályán, de úgy gondolom, hogy az egész csapat odatette magát, elég jól működtünk a mérkőzésen. Sajnos az itthoni meccsen kaptunk három gólt az MTK-tól, ezért próbáltunk úgy hozzáállni a találkozóhoz, hogy esetleg kihozzunk belőle egy bravúrt, de nem sikerült – mondta a Rangadó.hu megkeresésére Verebélyi Konrád.

Az előző fordulóban a Honvéd elleni találkozón kisebb sérülést szenvedett a Kecskemét kapujában álló Németh Viktor, így Verebélyi Konrád egy ideig melegített, és közel állt az NB I-es debütáláshoz is, ráadásul éppen volt klubja ellen.

– Gyakorlatilag Kecskeméten kezdtem a profi pályafutásomat, Kispesten csak fél évet töltöttem kölcsönben. Volt bennem drukk, hogy bármikor beállhatok, de elmúlt, mert úgy gondoltam, hogy előbb-utóbb úgyis be kell állnia az embernek.

Németh Viktor kisebb sérülése miatt Bekő Balázs, a Kecskemét edzője nem kockáztatott, és az MTK ellen bizalmat szavazott a felnőtt mezőnyben még rutintalan kapusnak.

– Németh Viktor sérülése nem jött teljesen rendbe, így gyakorlatilag már csak én maradtam egészséges.

Verebélyi Konrád az NB I-ben eddig három alkalommal ült a KTE kispadján, így külső szemlélőként lehet véleménye a lila-fehér csapat őszi teljesítményéről.

– Szerintem az együttes az ősz folyamán rendesen odatette magát, más dolog, hogy jelen pillanatban a tizenegyedik helyen állunk. Tavasszal megpróbálunk felzárkózni, és megmutatni, hogy igenis ott lehetünk az első tízben. Ebben a bajnokságban biztos, hogy nem hátul van a helyünk. Az idény elején is az első tíz hely valamelyike volt a célkitűzés, szerintem ezt teljesíteni fogja az együttes – mondta Verebélyi Konrád.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik