NB I

Egyenlítés a 95. percben

A Honvéd az utolsó másodpercekben mentette 1-1-es döntetlenre a Kecskemét elleni meccset az élvonal 16. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 16. forduló
Bp. Honvéd – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 1-1 (0-0)
Bozsik-stadion, 800 néző. Játékvezető: Becséri
Honvéd: Kemenes – Alcibialde, Lovrics, Hidi, Job – Ikenne-King, Baráth, Diarra (Lőrinczy, 80.), Vernes (Holender, 62.) – Daud (Prosser, 82.), Perea. Edző: Marco Rossi
KTE: Németh V. – Mogyorósi, Karan, Varga R., Gyagya, Farkas A. – Gréczi (Póti, 82.), Patvaros (Bulajics, 90.), Vukaszovics, Forró (Nagy P., 82.) – Balázs Zs. Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Holender (95.), illetve Gréczi (77.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bozsik József születésnapjának évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak Kispesten. A mérkőzés kezdete előtt fél órával az Aranycsapat legendás játékosa emléktáblájának megkoszorúzásával kezdődött a program. A kezdőrúgást unokája, a Tatabánya csapatában futballozó Bozsik József végezte el. A szünetben volt játékosai (Tajti József, Tusinger Antal, Vági István, Tóth Kálmán), továbbá Tarnai Richárd kormánymegbízott és Vinczek György, Kispest alpolgármestere emlékezett a kispesti klub egykori kiváló játékosáról.

Érdekesség, hogy egyik csapat sem tudott nyerni a legutóbbi három bajnoki mérkőzésén. A KTE novemberben hat tétmérkőzést játszott, és ezek közül eddig csak egyet, az Újpest elleni idegenbeli Ligakupa-meccset tudta megnyerni. A kispestiek mutatója még rosszabb, hat novemberi tétmeccsükből egyet sem nyertek meg. A Honvéd korábban még soha nem győzte le bajnoki meccsen a kecskemétieket. A péntek esti meccsről Bobál Gergely és Zsivanovics hiányzott sérülés miatt, vendégoldalon pedig Szavics, Barry és Antal Botond sem tudta vállalni a játékot.

Rögtön az első percben vezetést szerezhetett volna a Honvéd, de az egyes-egyedül kilépő Daud gyengén lőtt, így odalett a ziccer, és Németh Viktor az ismétlést is védte. A kilencedik percben Vernes Richárd elesett a tizenhatos vonalánál, de a játékvezető szabadrúgást és tizenegyest sem fújt. A másik oldalon Forró Gyula szabadrúgása után egy kecskeméti fejen megcsúszott a labda, de elpattogott a kapufa mellett. Jó iramban zajlott a játék, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, de a hazaiak tűntek veszélyesebbnek.

A folytatásban megszűnt a kispestiek fölénye, emiatt némileg visszaesett a színvonal. A 38. percbe Perea a kapuval szemben állva, 17 méterről lövésre vállalkozott, de Németh vetődve védett. A kecskemétiek továbbra is szórványos ellenakcióikban bíztak, de nem jártak sikerrel. A 44. percben Vernes kapott remek labdát, de a tizenegyes-ponton nem találta el jól, pedig helye és ideje is volt…

A büfében forralt bort és zsíros kenyeret sem lehet kapni. 🙁

A szünet után egy szögletet követően megsérült a KTE kapusa, Németh Viktor, ezért hosszú percekig állt a játék. Úgy tűnt, cserére lesz szükség, de végül pályán tudott maradni. A vendégek taktikai megfontolásból tördelték a játékot, ez az iramnak és a színvonalnak sem tett jót. A 64. percben Alcibide veszélyeztetett, de nyolc méterről a kapu fölé lőtt. Filip Holender beállításával aktívabbá vált a házigazda, de a bosszantó hibák, pontatlanságok továbbra sem szűntek meg.

A 77. percben egy gyors alföldi kontra végén Patvaros Zsolt kivárta, de egyetlen csapattársa sem érkezett. Muszáj volt beadnia, de odalett a nagy lehetőség. Fél perc múlva Gréczi Gábor tett róla, hogy ne ez legyen a bajnokság első gól nélküli meccse: vezette, vezette a labdát, majd 16 méterről nagy gól lőtt a hazaiak meglepett pillantásaitól kísérve (0-1). A 84. percben Alcibiade veszélyes lövése suhant el a kapu fölött. Kisvártatva Hidi Patrik fejesét Németh Viktor fogta, ez is nagy helyzet volt. Egy idős szurkoló hangot adott nemtetszésének, a játékosokat és az edzőt kritizálta, de a biztonsági őrök hamar jobb belátásra bírták. Offenzívát indított a Honvéd a hajrában, a 93. percben Prosser Dániel egyedül lépett ki a védővonalból, de elhibázta az óriási helyzetet. Fél perccel később megismétlődött ez a szituáció, de Holender kivitelezése már pontosabb volt (1-1). Egy pontot megmentett a kispesti együttes – nem érdemtelenül –, de továbbra sem tud nyerni bajnoki meccsen a KTE ellen.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Őze Tibor, a Nyíregyháza, a Diósgyőr és a Honvéd egykori vezetőedzője elemezte:

A hirtelen jött hidegben nagyon nehezen gyülekeztek a nézők. Remélem, ez csak a hidegnek köszönhető, nem a labdarúgás iránti csökkenő érdeklődésnek. A Honvéd összeállítását böngészve észrevettem, hogy külön jelölik a Magyar Futball Akadémián nevelkedett labdarúgókat. Joggal lehetnek büszkék, bár az arány eléggé eltolódott, mert a kezdőcsapatban nyolc a háromhoz volt az arány a külföldiek javára, a kispadon viszont hat az egyhez az akadémistáknak.

A Kecskemét az idegenben már megszokott öt-három-kettes felállásban rendkívül szervezetten védekezett, ezért csupán két lehetősége volt a házigazdának az első félidőben, az is a kecskeméti labdakihozatal során elvesztett labdák után. Hiányzott a kreativitás a hazai csapatból, és a légiósok teljesítményét nézve nyugodtan lehetett volna fordított az arány a kispad és a kezdőcsapat között.

A második félidőben nagy elánnal kezdett a Honvéd, gondolom a szünetben rájuk piríthatott a végig rendkívül vehemensen gesztikuláló olasz edző. A kispestiek lendületét a Kecskemét a játék okos tördelésével visszafogta. A szórványos kontráknak az lett a vége, hogy a rendkívül agilis és jól játszó Gréczi lövésével megszerezte a vezetést a KTE. Úgy nézett ki, kissé szerencsés, de megérdemelt győzelmet arat a Kecskemét, amikor a maratoni hosszabbítás utolsó percében nagy kapushiba után, egy hosszú indítás végén elvesztett a már megnyertnek hitt három pontból kettőt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik