NB I

Deutsch-kézbe került a klub

A tulajdonosváltás után Garami József vezetőedző, Domonyai László pedig klubigazgató marad.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tulajdonosváltáson esett át az MTK csapatát működtető gazdasági társaság. Az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. közleményéből kiderül, hogy a Blue&White Investment Zrt-t megalapító befektetők évtizedes üzleti, egyebek mellett sportpiaci befektetési tapasztalattal és jelentős tőkeerővel rendelkeznek. Domonyai László és Garami József szerződését is meghosszabbították.

A közlemény:

Hónapokon át tartó tárgyalássorozat eredményeképpen az MTK labdarúgócsapatát működtető MTK Budapest Labdarúgó Zrt. valamennyi, a társaság által kibocsátott, összesen 749.030.000 forint névértékű részvényét megvásárolta, illetve megvásárlására előszerződést kötött a magyar befektetők által létrehozott Blue&White Befektetői Csoport.

A Blue&White Investment Zrt-t megalapító befektetők évtizedes üzleti, egyebek mellett sportpiaci befektetési tapasztalattal és jelentős tőkeerővel rendelkeznek.

Az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. új tulajdonosa a magyar labdarúgás sportgazdasági mutatóihoz mérten nagy összegű befektetéssel kívánja biztosítani a cég működéséhez szükséges biztos anyagi feltételeket, valamint a társaság hosszú távú fejlesztési stratégiájának megvalósításához szükséges forrásokat.

Az új tulajdonos alapvető célja a klub hagyományaihoz méltó eredményesség eléréséhez szükséges feltételek biztosítása. Az új tulajdonos építeni kíván az MTK évszázados hagyományaira, a labdarúgó klub iskolateremtő és kiemelkedően eredményes utánpótlás nevelő munkájára valamint a sportvállalkozás eddigi üzleti tapasztalataira és sikereire.

Az új tulajdonos döntése alapján a csapat szakmai munkáját Garami József mesteredző, szakmai igazgató irányítja, akinek a 2014. június 30-ig szóló szerződését 2015. június 30-ig meghosszabbították. A társaság eddigi vezérigazgató-klubigazgatója, Domonyai László látja el a klubigazgatói feladatokat. Megbízatását az új tulajdonos szintén 2015. június 30-ig meghosszabbította.

Az új tulajdonos döntése alapján Putics István lett a társaság gazdasági vezérigazgató-helyettese, Somogyi János az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

A társaság részvényeinek adásvételével kapcsolatos egyéb kérdések a gazdasági életben ilyenkor szokás módon üzleti titkot képeznek.

A cég valamint a labdarúgócsapat működésével és tevékenységével kapcsolatos valamennyi további gazdasági és sportszakmai kérdés megválaszolására Domonyai Laszló klubigazgató és Garami József szakmai igazgató készséggel áll az érdeklődők rendelkezésére.

Mit mondd a cégjegyzék?

A zuglói székhelyű Blue&White Investment Vagyonkezelő Zrt. tevékenységi köre vagyonkezelés, ingatlan adásvétele, illetve bérbeadása, üzemeltetése. Jegyzett tőkéje ötmillió forint. Vezérigazgatója a 44 éves Kücsön Gyula, aki 25 egyéb hazai bejegyzésű cégnél vállal szerepet vezető tisztségviselőként és/vagy tulajdonosként.

A Blue&White Investment Vagyonkezelő Zrt. egyszemélyi tulajdonosa a 41 éves Dr. Lórodi László székesfehérvári lakos volt tavaly nyártól októberig, amikor a budapesti székhelyű AVP Svéd-Magyar Videó- és Filmgyártó Kft. vette át az összes részvényt.

Ez a cég 1990-ben alakult, jegyzett tőkéje hárommillió forint, ügyvezetője, egyben résztulajdonosa pedig nem más, mint Deutsch Péter, aki az MTK sportklub ügyvezetője, fideszes európai parlamenti képviselő, Deutsch Tamás klubelnök testvére. A kft. másik résztulajdonosa Deutsch Judit.

Érdekesség, hogy a cégjegyzék tanúsága szerint mindössze egyfős gazdasági társaság saját tőkéje csupán három és fél millió forint volt 2012-ben, nettó árbevételen pedig másfél millió.

Olvasói sztorik