NB I

„Élmény volt velük edzeni”

Az MTK fiatal védője, Baki Ákos számára a Swansea City szerződés-ajánlata lehet a karácsonyi ajándék.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A múlt héten beszámoltunk róla, hogy az FMF Hungary menedzseriroda közreműködése nyomán az MTK tehetséges védője, Baki Ákos a walesi Swansea City csapatánál vett részt próbajátékon. A 19 éves futballista jó benyomást tett a Premier League-ben szereplő csapat vezetőire, így a téli szünetben számára Angliából érkezhet a karácsonyi ajándék egy szerződés-ajánlat formájában.

A kék-fehérek játékosa a 15. fordulóban debütált a magyar élvonalban a Kaposvár elleni, idegenbeli mérkőzésen, majd végigjátszotta a Mezőkövesd és a Diósgyőr elleni összecsapást is. Az FMF Hungary menedzseriroda vezetője, Fülöp Ferenc a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, hol tart a futballista ügye jelen pillanatban.

– Baki Ákos tetszett a Swansea-nek, és a következő néhány napban eldől, hogy küldenek-e ajánlatot az MTK-nak, vagy nem – mondta a játékosügynök, aki érdeklődésünkre szót ejtett két másik, általa képviselt futballistáról is. – Fülöp Marcinak jelen pillanatban csapatot keresünk, de konkrétum még nincs az ügyben. Mellette még Vaskó Tamásnak szeretnénk januárban külföldi csapatot találni.

Baki Ákos a Rangadó.hu megkeresésére beszámolt az élményeiről, amelyek a walesi csapatnál érték őt az egyhetes kint tartózkodása alatt.

– Hány napot töltött Walesben?
– Vasárnap este indultam, hétfőn már a csapattal edzettem, és szombaton érkeztem haza – mesélte Baki Ákos.

– Milyen volt belekóstolni a Premier League-ben szereplő csapat életébe?
– A Swansea csapatától kaptam egy lehetőséget, hogy próbajátékon vehessek részt a múlt héten. Az első benyomásaim nagyon jól voltak, mert profi körülmények között készülhettem. Napi egy edzés volt az U21-es csapattal, és mindenki nagyon kedves volt. Mondanom sem kell, hogy nagyon profi módon edzettek. Mindenkin látszott, hogy komoly futballista szeretne lenni, és oda akar kerülni az első csapathoz. Nagyon lüktető tempó volt és egy élmény volt velük edzeni.

– A Swansea-nél volt alkalma találkozni a Michael Laudruppal, vagy az első csapat játékosaival?
– Velük sajnos nem, mert hétfőn játszottak a Hull City ellen, majd elrepültek Svájcba, az Európa Liga-mérkőzésre. Edzés közben nem láttam őket, csak meccsen.

– Az MTK-ban jobbhátvédként szerepelt az NB I-ben, de az igazi posztja középső védő. Odakint melyik poszton futballozott?
– Én belsővédő vagyok, csak az MTK-nál most a jobb oldal hiányposzt lett, és oda kellett beszállnom, de eredetileg középen érzem magam a legjobban.

– Csalódásként érné meg, ha Magyarországon kéne maradnia?
– Abszolút nem. Egy hét alatt nagyon sokat tanultam, de ha itthon kéne maradnom, az sem lenne probléma, hiszen még csak három NB I-es mérkőzésen bizonyítottam Garami Józsi bácsinak. Jó lenne, ha bent tudnék ragadni az MTK kezdőcsapatában tavasszal. Igazából mindkét lehetőségnek örülnék, de nyilván a külföldinek jobban.

– Tavaszra milyen célkitűzései vannak?
– Ha az MTK-nál maradok, akkor mindenképpen az, hogy az NB I-es csapatban megszilárdítsam a helyemet, ezen kívül fontos lenne, hogy kiharcoljuk a bennmaradást, ehhez sokkal jobb teljesítményt kell nyújtanunk a tavaszi szezonban.

– Az NB I-es szünet alatt mivel telnek a napjai?
– A Diósgyőr elleni bajnoki mérkőzés után a csapat pihenőt kapott. Én a Corvinus Egyetemen tanulok gazdálkodás és menedzsment szakon. Ez az első évem, úgyhogy nekem most vizsgaidőszak van. Hétfőn is lesz egy vizsgám, ezért nekem a pihenés egy kicsit odébb van.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik