NB I

„Nem hagyhatom el magam”

Az újpesti nevelésű védő, Dvorschák Gábor már fél éve csapat nélkül tréningezik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tavaly nyáron a német negyedik ligában szereplő Eintracht Trier csapatánál vett részt egyhetes próbajátékon Dvorschák Gábor. Az újpesti nevelésű védő a 2012–2013-as szezont a Carl-Zeiss Jena együttesénél töltötte, de immár fél éve nincs csapata.

Dvorschák 2010-ben mutatkozott be az Újpestben, és 21 alkalommal lépett pályára az első osztályban, mielőtt 2012 nyarán szerződést bontott nevelőegyesületével. A Rangadó.hu megkeresésére a 24 éves védő beszámolt az elmúlt fél évről, amit csapat nélkül töltött.

– Most már alakul a jövőm. Január elsején beindult az átigazolási időszak, úgyhogy várom az ajánlatokat, és meglátjuk mi fog történni – mondta Dvorschák Gábor, aki 26 mérkőzésen lépett pályára a Carl-Zeiss Jena együttesében, de csapat nélkül sem lazsált, és készen áll az újabb megmérettetésre. – Az őszt szigorú edzéssel töltöttem, mert attól függetlenül, hogy nem volt csapatom, nem állhattam le. Fontos volt, hogy ne hagyjam el magam, és fizikailag megfelelő állapotban legyek.

Aki egyszer belekóstolt a légiósok életébe, az ritkán szeret hazatérni. Így van ezzel a 24 éves védő is, aki végigjárta a ranglétrát a magyar utánpótlás-válogatottaknál is.

– Mindenképpen szeretnék külföldön maradni. Konkrétumot még nem tudok mondani, de szerintem január végére minden el fog dőlni – mondta Dvorschák Gábor, aki jól érezte magát Németországban, így kézenfekvő lenne, ha ismét arrafelé venné az irányt. – Valóban szerettem Németországban játszani, de ilyen konkrét céljaim most nincsenek. Várom a megkereséseket, és oda fogok igazolni, ahonnan szakmailag a legjobb ajánlat érkezik.

Olvasói sztorik