Hírek

Dvorschák Gábor visszatérhet

A 22 éves ex-újpesti védőt visszahívta német csapata, amelynél próbajátékon volt.

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Mint köztudott, Dvorschák Gábor nem hosszabbított szerződést nevelőegyesületével, az Újpest FC-vel. Néhány napig úgy tűnt, hogy a Haladás csapatában folytatja pályafutását, hiszen megfelelt a próbajátékon, ráadásul Artner Tamás vezetőedző a sajtóban kerek-perec kijelentette, a győri Fehér Zoltánon kívül szüksége van a fiatal hátvédre is. Igen ám, de mivel ezen a nyáron Fehér szent tehénnek tűnik a vasi megyeszékhelyen, a tulajdonosok Seper Ákos után Dvorschákot sem igazolták le, csak az ETO rutinos játékosát.

Mint kiderült, ennek ellenére sem volt oka az elkeseredésre, hiszen már másnap adódott előtte egy német ajánlat, a Carl Zeiss Jena hívta próbajátékra. Két tesztmeccsen kapott lehetőséget, az FC Erzgebirge Aue elleni 0-5 és az Eintracht Braunschweig elleni 0-3 nem tűnik kifejezetten jó ajánlólevélnek, de úgy tűnik, a magyar labdarúgó egyénileg jó teljesítményt nyújtott, hiszen visszahívták a vezetők. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy a Regionalligában szereplő együttes körülményei tökéletesek, a magyar első osztályban is kifogástalanok lennének.

– Az otz.de beszámolója szerint jó benyomást tett a Jena illetékeseire a próbajáték során. Ön is így érzi?
– Semmit nem szeretnék elkiabálni, de kedden megyek vissza Németországba, s ha minden igaz, ezen a héten eldől, ottmaradok-e. Már csak a megegyezés, és a szerződés aláírása van hátra.

– Az újpesti távozást hogyan élte meg?
– Egyszer, még évközben hosszabbítást ajánlottak a vezetők, de azt nem fogadtam el, utána pedig közös megegyezéssel eljöttem, mert lejárt a szerződésem. Újpesten nevelkedtem, tehát nagyon nehéz volt váltani, de muszáj volt.

– A Haladásnál is megfordult, sőt egy-két napig úgy tűnt, marad is Szombathelyen.
– Csak a tulajdonosokon múlt, mi lesz a dologból, de nem keseredtem el. Úgy döntöttem, megyek tovább, és másnap már jött is ez a német lehetőség. Nem haboztam, autóba ültem. Lehet, hogy a végén így jövök ki a legjobban az átigazolási időszakból. Egy hetet töltöttem Jenában, s két edzőmeccsen játszottam, az Aue, illetve a Braunschweig ellen. Kikaptunk, de úgy éreztem, jól ment a játék, nem voltam benne egyik gólban sem. A körülmények tökéletesek, a magyar első osztályban is kifogástalanok lennének. Van egy nagy edzőközpont öt-hat pályával, és egy szép stadion!

Olvasói sztorik