Hírek

Első nekifutásra remek

Jól sikerült a Németországban játszó Dvorschák Gábor első idegenlégiós-féléve.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Dvorschák Gábor december közepén tért haza Németországból, de az újév első napján már vissza is kell térnie az FC Carl Zeiss Jena csapatához. A fennállása 110. évfordulóját jövőre ünneplő, egykori háromszoros NDK-bajnok egyesület napjainkban a negyedik vonalban szerepel, és a NOFV-Regionalliga tabellájának második helyén áll. Az újpesti nevelésű 23 éves védő augusztusban csatlakozott a keletnémet együtteshez, de a karácsonyi ünnepeket itthon tölti, családi körben. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a színvonallal, a körülményekkel és saját teljesítményével is elégedett.

– Hogy sikerült az elmúlt néhány hónap?
– Tanulságos volt! Nagyon jól érzem magam, minden nagyon pozitív. Jó döntést hoztam, örülök, hogy sikerült kimennem oda, mert tényleg csak jókat tudok mondani – mesélte Dvorschák Gábor.

– Németországról lévén szó, gondolom, a feltételek hibátlanok…
– A körülmények kifogástalanok, nagyon jó a stadionunk, és van több edzőpályánk is, hiszen az egész létesítmény tulajdonképpen egy edzőközpont. Három-négyezer néző a legrosszabb esetben, hóban-fagyban is összejön, tehát ez a minimum, de a környéki rangadókon nyolc-tizenkétezer ember van a lelátókon. Ilyen szempontból elég jó ez a környék, hiszen ne feledjük, a negyedik osztályról beszélünk.

– A játék vagy a küzdelem dominál inkább a meccseken?
– A színvonal nagyon jó, hiszen sok jó csapat van, és a miénk az egyik legjobb. Sok küzdelmes meccs van, de a játszósabb csapatok ellen jó mérkőzéseink voltak. Akárhova megyünk, jó pályán játszhatunk, tehát azzal sincs probléma.

– Egyénileg elégedett a teljesítményével?
– Ez a félév elsőnek jól sikerült. Ahhoz képest, hogy védekező játékos vagyok, sikerült két gólt szereznem, és a felkészülési mérkőzéseken volt sok helyzetem is. Játszottam jobbhátvédet, ami számomra új pozíció, de úgy érzem, ott is megfelelően teljesítettem. A szezon elején magasra tettem a mércét, jónak könyvelem el ezt az időszakot, ha a második félévben is ilyet tudok nyújtani, elégedett lehetek.

– A csapat képes lesz teljesíteni a célkitűzést?
– Az első helyezett RB Leipzig hat ponttal előz meg minket, ráadásul egy elmaradt meccse is van, tehát ha azt megnyeri, kilenc pont lesz az előnye. Ez soknak tűnik, de bármi előfordulhat. Csak az első helyezett játszik osztályozót, tehát nagyon nehéz a feljutás, de megpróbáljuk, mert nincs veszve semmi! Fiatal, új csapatunk van, néhány rutinos játékossal, de az elmúlt félévben sokat fejlődtünk.

Olvasói sztorik