NB I

„Szívesen maradnék itthon”

Torghelle Sándor még nem tudja, hol folytatja, de valószínűleg tavasszal is az NB I-ben játszik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Torghelle Sándor november közepén szerződést bontott a Videoton csapatával. A korábbi válogatott támadó 67 mérkőzésen lépett pályára a székesfehérvári színekben, és 12 gólt szerzett. Az elmúlt időszakban csak elvétve kapott lehetőséget, ezért a válás mellett döntöttek a felek.

A Rangadó.hu megkeresésére Torghelle elmondta, hogy mi vezetett a szerződésbontásig és merre képzeli el a jövőjét. Úgy fogalmazott: elsősorban szeretne itthon maradni, de ha érkezik egy jó külföldi ajánlat, átgondolja.

– Voltak pozitív és negatív dolgok is a Videotonnál. A végét már nem igazán élveztem, de a klubnál töltött időszakom első fele nagyon jól sikerült. Bejutottunk az Európa Liga csoportkörébe és ott jó eredményt értünk el, élveztem a játékot. A vége nem úgy sült el, ahogyan szerettem volna – kezdte Torghelle.

A 31 éves csatár részben a több játéklehetőség reményében hagyta ott a székesfehérvári csapatot.

– Ennek is van szerepe a döntésemben, de igazából történtek olyan dolgok a vezetőedző részéről, amelyek igazságtalanok voltam velem szemben, és ezeket már nem akartam lenyelni. Harmadik számú csatár viszont nem szerettem volna lenni, így az elválás volt a legjobb lehetőség. A klub oldaláról teljesen korrekt volt a váltás.

Az utóbbi hetekben a csapat nélküli játékos nem állt le a tréningekkel, csatlakozott az NB I újoncához, de arra csak később derülhet fény, hogy marad-e Felcsúton.

– A Puskás Akadémiánál edzem, vagyis edzettem, mert most vége van az őszi szezonnak, és mindenki elment pihenőre. Majd meglátjuk, mi lesz jövőre. A felkészülést már mindenképpen az új csapatomnál szeretném elkezdeni, de hogy hol, azt még magam sem tudom. Január elején vagy közepén szerintem már ki fog derülni. Elég hosszú a felkészülés, mert csak február végén kezdődik a bajnokság, így marad idő az alapozásra.

A magyar válogatottban 42 alkalommal pályára lépő támadó légiósként megjárta Angliát, Görögországot és Németországot is, így érthető lenne, ha visszavágyna külföldre.

– Elsődlegesen azt mondom, hogy szeretnék itthon maradni Magyarországon, de ha érkezik egy jó külföldi ajánlat, azt természetesen átgondolom. Jelen pillanatban, úgy érzem, nagyobb esély van rá, hogy maradok – mondta Torghelle Sándor.

Olvasói sztorik