NB I

Önkorlátozást vezetett be a DVSC

A szurkolói ankéton elhangzott: az anyagi fedezet hiánya miatt valószínűleg nem lesz erősítés Debrecenben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Élénk érdeklődés mellett, jó hangulatban telt el a DVSC-TEVA szurkolói ankétja hétfőn este. A csapat kitűnően szerepelt ősszel, hiszen a bajnoki táblázatot négypontos előnnyel várhatja a folytatást.

– Nagyon büszke vagyok a csapatra és az utolsó tíz év eredményeire, amely alatt a klub az anyagi és infrastrukturális lehetőségekhez képest maximálisan teljesített. Bár nem egyértelmű cél a bajnoki cím, de mindent meg fogunk tenni, hogy megőrizzük az első helyet és az új stadionban ünnepeljünk ismét aranyérmet – idézi Szima Gábor tulajdonost a klub honlapja.

A játékosok vasárnap szabadságra mentek, de január másodikától egyéni edzésterv alapján, önállóan készülnek, ellenőrzött formában. Január 13-án folytatják közösen a felkészülést, amelynek programját a napokban dolgozzák ki. Ekkor tisztázódik, hogy otthon, a pallagi akadémia korszerű körülményei között gyakorolnak, vagy külföldi edzőtáborba is elutaznak.

A három hónapja megműtött Nagy Zoltán kifejezte reményét, hogy tavasz közepére felépül. Morozov januárban csatlakozik a többiekhez, ám Damahoura sokkal tovább kell várni. Bernáth Csaba és Dombi Tibor szerződése lejár az év végével, de a vezetők szeretnék meggyőzni a hosszabbításról a legendákat. A következő hetekben dől el az is, hogy érkeznek-e új játékosok.

– Ennek jelenleg nincs meg az anyagi fedezete, de ennek ellenére nem zárjuk ki a lehetőséget – mondta Szima Gábor.

Az idegenlégiósokról elmondta, hogy önkorlátozást vezetnek be, mert Debrecenben is több a külföldi játékos, mint kellene. Éppen ezért a létszámukat előbb nyolcban maximálnák, majd a későbbiekben tovább csökkentenék. Csak minőségi idegenlégiósokra van szükség – hangzott el. Vagyis a klub- és szakvezetés a jövőben még inkább szeretne támaszkodni a saját nevelésű futballistákra, a Debreceni Labdarúgó Akadémiáról kikerülő tehetségekre.

Szinte mindenkinek a felszólalásából kicsengett az a felfokozott várakozás, ami az új Nagyerdei Stadion megnyitását megelőzi. A jelenlegi szezon utolsó két bajnoki meccsét valószínűleg már ott rendezik. Május 10-én, az Újpest vendégjátéka lehet az új aréna nyitómérkőzése.

Egy drukker a klub közbenjárását kérte a szurkolói regisztráció eltörlése érdekében. Szima Gábor erre vonatkozóan ígéretet tett, szerinte erre a bajnoki szünetben kerülhet sor, de most is elmondta, hogy a regisztrációt az MLSZ írta elő.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik