NB I

A Debrecen telel a tabella élén

A DVSC 2-2-es döntetlen játszott a Mezőkövesd otthonában az élvonal utolsó idei fordulójának nyitómeccsén.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 17. forduló
Mezőkövesd-Zsóry – Debreceni VSC-TEVA 2-2 (0-1)
Mezőkövesd, 1500 néző. Játékvezető: Vad II
Mezőkövesd: Horváth T. – Hegedűs Cs., Szalai V., Vaskó, Gévay – Hegedűs D. – Kiss M. (Bogdány, a szünetben), Pilibaitis (Harsányi, a szünetben), Bognár I., Melczer – Menougong (Farkas I B., 89.). Edző: Véber György
DVSC: Novakovics – Lázár P. (Brkovics, 74.), Máté II J., Mészáros N., Korhut – Bódi, Ludánszki, Szakály P., Selim Bouadla (Dombi, 84.) – Kulcsár T., Sidibe. Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Melczer (tizenegyesből 68.), Harsányi (82.), illetve Kulcsár T. (28.), Selim Boualda (53.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mezőkövesdi részről Balajti Ádám ezúttal sem játszhatott, hiszen a DVSC adta kölcsön a borsodiaknak. A vendégektől Zsidai László, Vadnai Dániel, Damahou és Morozov is hiányzott.

A harmadik percben Melczer Vilmos lőtt a kapu fölé. Tíz perccel később Sidibe közelről, de éles szögből leadott lövése is fölé szállt. A 17. percben is Sidibe lőtt, de ezúttal Horváth Tamás védett. A 27. perc hozta a meccs első ziccerét: Pilibaitis lőtt az ötös sarkáról, de Novakovics kivetődve védett. A másik oldalon Sidibe lefejelt egy beadást Kulcsár Tamásnak, aki lőtt, és mivel a labda megpattant Vaskó Tamás lábán, Horváth kapus nem védhetett (0-1). A negyvenedik percben Bognár István lőtt a kapu fölé a tizenhatos vonaláról.

A szünet után egy debreceni szabadrúgás után Horváth Tamás védett egy veszélyes fejest. Az 52. percben Harsányi beadását Menougong sarkazta Bognár elé, aki nagy helyzetben Novakovics kezei közé lőtt. Ahogy az első félidőben, úgy ezúttal is egy kihagyott hazai ziccer után jött a DVSC gólja: a megiramodó Szakály Péter pontos passzát Selim Bouadla lőtte a hálóba (0-2). A hatvanadik percben egy szabadrúgás után Vaskó fejelt a hálóba, de a játékvezető les miatt nem adta meg a hazaiak szépítőgólját.

A 67. percben Bognár István a földre került a tizenhatoson belül Lázár Pál szorításában, ezért büntetőt kapott a Mezőkövesd, amit Melczer Vilmos értékesített (1-2). A 74. percben Brkovics beadásáról Kulcsár Tamás épphogy lemaradt, pedig az ötösről fejelhetett volna, ha eléri. A szépítés után offenzívát indított, és fokozta a nyomást a házigazda, és a 82. percben megszületett az egyenlítés: Máté Péter fejéről Harsányi elé került a labda a tizenhatoson belül, aki a hálóba bombázott (2-2).

A 85. percben Ludánszki szabadrúgása a keresztlécen csattant. Két perccel később Szakály Péter beadása középen mindenki előtt elsuhant, a Brkovics is lemaradt róla. A DVSC nem tudta megtartani kétgólos előnyét, három helyett csak egy pontot szerzett, de így is biztosította téli elsőségét, hiszen a Videoton vasárnap győzelem esetén sem tudja megelőzni a hajdúságiakat.

– A két csapat debreceni meccsén nagy különbséggel megverhették volna a hazaiak a Mezőkövesdet, de a helyzeteiket kis túlzással egyszázalékos hatékonysággal használták ki. Ahhoz képest nagyon sokat fejlődött az újonc, hiszen taktikusan, sokkal kevesebb hibával játszott, méltó partnere volt a listavezetőnek. A nyári meccshez képest nagy javulást láttam a borsodiak részéről – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Herédi Attila, az Újpest egykori válogatott játékosa, majd edzője. – Használhatatlan volt a pálya, pláne az egyik kapu előtti tízméteres sáv. A DVSC nem véletlenül lett téli első, hiszen jól alkalmazza a tőle megszokott hadrendet, és jó játékosokkal rendelkezik. A Mezőkövesd mindent megtett a pontszerzésért, ez a cseréken is látszott. Véber György ambiciózus edző, aki jól olvassa a játékot. Horváth Tamás nyugodt, kiegyensúlyozott, jó kapus, aki nem véletlenül kapta meg a bizalmat, ez ma is igazolódott. Erre a teljesítményre lehet építeni tavasszal.

Olvasói sztorik