NB I

Külföldi edzőt akar a Fradi

Olyan személyben gondolkodnak, aki tapasztalt, és szakmailag, illetve emberileg is érett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ricardo Moniz menesztése után már elkezdődtek a találgatások, hogy ki ül majd a holland szakember helyére. Az NB III-ban szereplő tartalékcsapatot irányító Lipcsei Péter, és a klubnál korábban dolgozó László Csaba nevét is lehetett hallani, de a Blikk úgy értesült, a Ferencváros mindenképpen külföldi szakembert alkalmazna.

– Sajnáljuk, hogy így alakult, de a csapat sorsa nem érzelmi kérdés, nem arról szól, hogy szeretünk egy embert vagy sem. Az utolsó két NB I-es találkozónkon, a Paks és a Pécs ellen is elképzelés nélkül játszott az együttes. Az Újpest felett aratott szeptemberi győzelem óta nyolc bajnokiból mindössze egyet nyertünk meg, és csak hat pontot szereztünk – jelentette ki a bulvárlap érdeklődésére Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója. – Ez önmagáért beszél, a számokkal nincs értelme vitatkozni. Sajnos a sikertelenségben az is közrejátszott, hogy Ricardo nem tudta túltenni magát Akeem Adams tragédiáján, és ez átragadt a csapatra is.

Szerdán az Újpest elleni Magyar Kupa-meccsen, és vasárnap, a Videoton elleni bajnokin az eddigi pályaedző, Máté Csaba ül a kispadon, de a Fradi vezetősége már keresi Moniz utódját. A kicker.de szerint Lothar Matthäus, a magyar válogatott korábbi német szövetségi kapitánya az egyik jelölt. A megegyezést segítené, hogy a jelenleg munka nélküli tréner sokat tartózkodik hazánkban, s többször nyilatkozta, hogy várja a lehetőségeket.

– Matthäusszal nem tárgyalunk. Az biztos, hogy külföldi edzőben gondolkodunk, olyan személyben, aki tapasztalt, szakmailag és emberileg is érett arra, hogy a Ferencvárost irányítsa. Nevekről azonban egyelőre nem érdemes beszélni, hamarosan kiderül, kit választunk – mondta Orosz Pál.

Olvasói sztorik