NB I

Menesztették Ricardo Monizt

A klub vasárnap kezdeményezte a holland vezetőedző szerződésének megszüntetését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap az FTC Labdarúgó Zrt. vezetése kezdeményezte Ricardo Moniz szerződésének megszűntetését a csapat sikertelen szereplése miatt. Az elmúlt nyolc bajnoki mérkőzésen megszerezhető 24 pontból mindössze hatot gyűjtött be az együttes, ami 25 százalékos teljesítménynek felel meg, így a változtatás szükségszerűvé vált.

A következő két tétmérkőzésen Máté Csaba látja el a vezetőedzői teendőket.

Kubatov Gábor klubelnök a Facebook-on így kommentálta az edzőváltást:

„Rövid magyarázattal tartozom. Az elmúlt hetekben azért nem osztottam meg a gondolataimat önökkel, mert nem akartam rosszat mondani egy olyan edzőről, emberről, akinek sokkal többet köszönhetünk, mint amit a pályán az elmúlt 8 mérkőzés alatt láthattunk. Döntésünk meghozatalakor kizárólag a Fradi érdekeit tartottuk szem előtt. Sajnálom, hogy így alakult.”

FRISS:

A holland Voetbal International megszólaltatta az FTC távozó vezetőedzőjét, aki elmondta: a visszaesésben Akeem Adams tragédiája, és más tényezők is szerepet játszottak.

– Ez egy nagy csapás. Fantasztikus volt a Ferencvárosnál töltött másfél év, de sajnos a teljesítményünk visszaesett. Nagy szomorúság ez nekem – mondta Ricardo Moniz, akit Akeem Adams esetéről is megkérdeztek. – Ez a legnagyobb tragédia, ami elképzelhető és átélhető. Ettől kezdve hanyatlott a formánk. Több játékosom hetekig nem tudott aludni, ami érthető. A Ferencváros ennek következtében sok pontot veszített, ez vezetett a mostani eseményekhez. Naponta kaptam a jelentéseket Akeem állapotáról, aki az intenzív osztályon fekszik, és még mindig az életéért harcol. Ugyanakkor biztosítanom kellett, hogy a csapat eredményesen szerepeljen. Persze, nem ez az egyetlen oka a visszaesésnek, más tényezők is szerepet játszottak.

Érdekesség, hogy a Facebookon rövid idő alatt több csoport is szerveződött már, amelynek tagjai visszakövetelik Monizt a Fradi élére. Kattintson ide, vagy ide!

Olvasói sztorik