NB I

Az újonc megverte a bajnokot

A házigazda Mezőkövesd 3-0-ra nyert a címvédő Győri ETO ellen az élvonal 15. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 15. forduló
Mezőkövesd-Zsóry – Győri ETO FC 3-0 (1-0)
Mezőkövesd, 2500 néző. Játékvezető: Iványi
Mezőkövesd: Horváth T. – Hegedűs Cs., Szalai V., Vaskó, Fótyik – Hegedűs D., Kiss M., Bognár I., Melczer (Farkas I B., 76.) – Menougong (Harsányi, 71.), Balajti (Pilibaitis, 84.). Edző: Véber György
Győr: Sztevanovics – Svec, Lipták, Kamber, Dinjar – Trajkovics (Kalmár, a szünetben), Pátkai, Kronaveter (Rudolf G., a szünetben), Varga R., Andrics (Martínez, 57.) – Strestik. Edző: Pintér Attila
Gólszerzők: Melczer (29.), Balajti (81.), Harsányi (91.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Győri rohamokkal indult a mérkőzés. A 11. percben Kronaveter passza után Trajkovics lövése Horváth Tamásról kipattant, de Trajkovics hiába ismételt, a labda az oldalhálóban landolt, másrészt a játékvezető közbesípolt. Öt perccel később Kiss Máté átadása után Balajti Ádám lőhetett volna gólt, de Svec hátulról meglökte, érthetetlen, hogy a játékvezető miért nem adott büntetőt. A következő támadás végén Balajti lőtt egy centivel a kapu mellé. A 26. percben Bognár István ívelése a kapufáról pattant ki. Három perc elteltével Melczer Vilmos lapos, közép-távoli lövése a hálóban kötött ki. A játék képe alapján megérdemelten szerzett vezetést a házigazda (1-0).

Ebben az időszakban már nyoma sem volt a győri csapat korábbi dominanciájának. A 38. percben Hegedűs Csaba beadása után Bognár István fejelt a kapu mellé. A 44. percben Kiss Máté kapott labdát az ötös sarkánál, de lövés helyett cselezni kezdett, és könnyedén szerelték.

A szünet után a csereként beállt Kalmár Zsolt kapáslövése után a labda a keresztlécen csattant. Pintér Attila az 57. percben a harmadik cserelehetőségét is kihasználta, csapata ezzel sokkal támadóbbá vált. Az 59. percben egy szöglet után Kalmár három méterről nem tudott a kapuba lőni. A vendégek nyomasztó fölényben voltak, de szinte kizárólag beívelésekkel próbálkoztak. A 68. percben Svec fejelt az oldalhálóba. A 73. percben Bognár távoli próbálkozását védte Sztevanovics.

A 81. percben Hegedűs Csaba beadása után a védővonalból kilépő Balajti Ádám teljesen üresen fejelhetett középen, a labda pedig a kapufáról a hálóba pattant (2-0). A 89. percben Pilibaitis közeli lövését védte a vendégkapus. Két perccel később jött a kegyelemdöfés: ezúttal Harsányi Zoltán talált be egy pontos passz és egy szép szóló után.

A győrieknek ezúttal a szépítésre sem futotta, úgyhogy megszakadt a hosszú veretlenségük, míg a borsodiak a hosszú nyeretlenségükre tettek pontot ezzel a sikerrel.

– Magyarországon az egyik legjobb játékoskeret a győri csapaté, mégis vergődik. Sajnos az edzőnek fogalma sincs, hogy miért. Nem tudom, hova tűnt a bajnokcsapat. Romokban hever. A mezőkövesdiek okosabban, megfontoltabban futballoztak, mint a győriek, akiknek nem voltak komoly ziccereik, márpedig helyzet nélkül nem lehet gólt rúgni. Az ETO-tól küldtek már el edzőt kevesebbért is… Pintér Attila nem tud változtatni azon az állapoton, ami már hat-hét meccs óta jellemzi a csapatot. A szombathelyi meccs sárdagasztás volt a pálya talaja miatt, de a győrieknek szerencséjük volt, mert az ország keleti részében jó körülmények között játszhattak – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO egykori válogatott játékosa.

Olvasói sztorik