NB I

A győri kontrák végzetesek

Bognár István mindent megtesz azért, hogy az újonc hazai mérlege szombaton javuljon a Győr ellen.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Mezőkövesd szombaton a Győri ETO csapatát fogadja az élvonal 15. fordulójában. A borsodiak az elmúlt három mérkőzésükön mindössze egy pontot szereztek, ráadásul augusztus végén nyertek először, és eddig utoljára hazai pályán.

A Győri ETO bajnokcsapathoz képest haloványabban indította a szezont, de Pintér Attila együttese magára talált, és szeptember vége óta veretlen. Ha a papírformát és a Mezőkövesd hazai mérlegét nézzük, akkor a mérkőzés országos kettes, viszont a kiesőhelyen álló újonc nem szándékozik feltett kézzel kifutni a pályára.

A Rangadó.hu érdeklődésére a kövesdiek 22 éves támadó középpályása, Bognár István elmondta, hogy szerinte a bajnokcsapat biztos védekezésből főleg kontrákra épít majd ellenük, tehát teljesen más felfogásban játszik, mint a Videoton.

– Nem tartok a találkozótól, mert az erősebb csapatok ellen jobban játszunk. Ez már tavaly is így volt az NB II-ben, bár ez egy más szint, nincsenek sima mérkőzések. Nagy szükségünk van a pontokra, így mindenképpen győzelemre játszunk – mondta Bognár István.

A Mezőkövesd szerdán a Ligakupában 7-1-re nyert a Balmazújváros otthonában Bognár két góllal vette ki a részét a diadalból. Őszi teljesítményével mégsem lehet teljesen elégedett, mert sérülések hátráltattak.

– Sajnos idén már két olyan sérülésem is volt, ami miatt meccseket kellett kihagynom, de szerencsére komoly probléma egyszer sem adódott. Most érzem magamat a legjobb formában. Sikerült két gólt rúgnom, de több olyan mérkőzésre lenne szükségem, mint amilyen a Kecskemét, vagy a Fradi elleni találkozó volt.

A Videoton elleni mérkőzés főleg a védekezésről szólt az újonc számára, ám a bajnoki címvédő ETO ellen másmilyen játékot vár Bognár István.

– A Győr szerintem teljesen más felfogásban játszik, mint a Videoton, mert biztos védekezésből főleg kontrákra épít. A zöld-fehérek valószínűleg nem fognak nekünk jönni, de észnél kell lennünk, mert a legjobban kontrázó csapat a bajnokságban és egy labdavesztés végzetes lehet.

A középpályás megkapja a szabadságot Véber Györgytől. A vezetőedző hasonló karakter volt a pályán, mint Bognár, így könnyen kijönnek egymással.

– Nagyon jó a kapcsolatunk. Én is támadó középpályás vagyok, mint egykoron a mester volt. Véber György a támadófutballt preferálja, és ez kedvünkre való. Minden játékos szereti őt, és ez nagyon fontos egy csapat életében. A maga posztján klasszisjátékos volt, így rengeteg jó tanáccsal tudja segíteni a pályafutásomat – mesélte Bognár István.

Olvasói sztorik