Hírek

Kitiltás helyett teadélután Győrben

Három-négy embernek tényleg vissza akarja fizeti a bérletek árát Tarsoly Csaba klubtulajdonos.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A taccs.hu és a kisalfold.hu cikke nyomán a közelmúltban a Rangadó.hu is beszámolt arról, hogy a Győri ETO – Soproni VSE Ligakupa-csoportmeccs után a győriek tulajdonosa és vezetőedzője, Tarsoly Csaba és Pintér Attila elbeszélgetett a szurkolókkal.

Mivel az említett beszámoló és a klub álláspontja számos ponton különbözik, most közreadjuk a Győri ETO FC hivatalos közleményét:

Az elmúlt időszakban egy jól körülhatárolt, igen szűk kör lejárató hecckampánya zajlik, amellyel félrevezetik a szurkolókat és megpróbálják lejáratni a klubot.

Az elmúlt napokban több internetes portál is átvette a szombati Kisalföld napilapban olvasható írást, amely arról számol be, hogy távozik a Győri ETO FC mérkőzéseiről a Security Patent biztonsági szolgálat, amely eddig a mérkőzések rendjéért felelt az ETO Parkban. A hír eddig igaz – hiszen a klub ügyvezetője átvette a Security Patenttől a felmondást –, ezután viszont a cikkben internetes szurkolói információkra hivatkozva a Kisalföld és annak internetes portálja több olyan feltételezést is közöl, ami nem felel meg a valóságnak.

A Kisalföld hamisan állítja azt, hogy a Győri ETO – SVSE Ligakupa-mérkőzés után Tarsoly Csaba, az ETO FC elnöke a vezetőedzővel együtt, biztonsági emberek kíséretében odament a győri táborhoz, és számon kérte rajtuk a meccs alatti viselkedésüket. Ezzel szemben Tarsoly Csaba a mérkőzés lefújását követően hangosbemondón keresztül forró teára hívta a szurkolókat a klubházba, hogy véleményt cseréljenek, mert a mérkőzés alatt és után egyes szurkolói csoportok között nézeteltérés alakult ki. A szurkolók közötti nézeteltérés miatt elsőként Pintér Attila vezetőedző ment oda a kispaddal szemközti oldalon helyet foglaló szurkolókhoz, pár perccel később mindenféle biztonsági kíséret nélkül Dr. Ökrös András ügyvezető igazgató is átsétált a szurkolókhoz, majd Tarsoly Csaba elnök is követte, de utóbbi érkezésekor a vezetőedző már nem volt ott.

A Kisalföld internetes szurkolói információkra hivatkozik akkor is, amikor azt írja, hogy „Tarsoly Csaba ekkor a többi között azt mondta a drukkereknek, hogy szívesen visszafizeti számukra a bérletük árát, de inkább ne menjen ki a meccsre az, aki kritizálja a csapat játékát.” Tarsoly Csaba ezzel szemben azt mondta, hogy a csapatot kritizálni lehet, de arra a hangnemre, ami vállalhatatlan minden jóérzésű ember számára, és ami az utóbbi időben több százezer forintos büntetést eredményezett a klubnak, nincs szükség. Ha ez a három-négy ember máshogy nem tud véleményt nyilvánítani, akkor inkább nekik visszafizeti a bérleteik árát.

Nem igaz a Kisalföld azon állítása, hogy „a klub vezetése a hírek szerint azzal kereste fel a mérkőzések biztosítását végző győri Security Patent Kft-t, hogy a jövőben a lelátói hangulat javítása érdekében vezessék ki a nézőtérről azokat a szurkolókat, akik bírálják vagy netán szidják a csapatot és a vezetőedzőt.” A Győri ETO FC ilyen kérést soha nem fogalmazott meg, más csapatokhoz hasonlóan csak azt kérte, hogy azokat, akik a mérkőzésre nem azért látogatnak ki, hogy szurkoljanak, hanem kizárólag a rendbontás miatt jönnek ki a stadionban, azokat utasítsák rendre.

Sajnálatosnak tartjuk, hogy a Kisalföld és internetes portálja egyoldalúan tájékoztatott ebben az ügyben, a tényeket elferdítve, kizárólag néhány szurkolói információra hivatkozva közölt olyanokat, amelyek valójában meg sem történtek. Tette ezt úgy, hogy újságírója a mérkőzésről ugyan tudósított, de a cikkben leírt események közelében sem volt, sőt a cikkben említett Tarsoly Csabát és Pintér Attilát azóta sem keresték. A Kisalföldtől és annak internetes változatától a jogszabályok adta határidőn belül helyreigazítást kérünk.

A Győri ETO FC büszke arra, hogy egyetlen szurkolóját sem kellett még kitiltani a stadionból, és hogy törekszik arra, hogy a kritikai hangok hallatán olyan párbeszédek alakuljanak ki, amikor a felek kulturáltan megbeszélhetik egymással a véleményüket. Így történt ez néhány hete, amikor Pintér Attila szurkolói ankétra hívta a szimpatizánsokat.

Győri ETO FC

A történethez az is hozzátartozik, hogy a kisalfold.hu cikkében a mai napig olvasható a következő mondat:

„Péntek délután többször kerestük dr. Ökrös Andrást, az ETO FC Kft. új ügyvezetőjét, hogy megkérdezzük a történtekről, de nem sikerült kapcsolatot teremteni vele.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik