Hírek

Kitiltás helyett teadélután Győrben

Rangadó
Rangadó

2013. 11. 19. 09:33

Három-négy embernek tényleg vissza akarja fizeti a bérletek árát Tarsoly Csaba klubtulajdonos.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A taccs.hu és a kisalfold.hu cikke nyomán a közelmúltban a Rangadó.hu is beszámolt arról, hogy a Győri ETO – Soproni VSE Ligakupa-csoportmeccs után a győriek tulajdonosa és vezetőedzője, Tarsoly Csaba és Pintér Attila elbeszélgetett a szurkolókkal.

Mivel az említett beszámoló és a klub álláspontja számos ponton különbözik, most közreadjuk a Győri ETO FC hivatalos közleményét:

Az elmúlt időszakban egy jól körülhatárolt, igen szűk kör lejárató hecckampánya zajlik, amellyel félrevezetik a szurkolókat és megpróbálják lejáratni a klubot.

Az elmúlt napokban több internetes portál is átvette a szombati Kisalföld napilapban olvasható írást, amely arról számol be, hogy távozik a Győri ETO FC mérkőzéseiről a Security Patent biztonsági szolgálat, amely eddig a mérkőzések rendjéért felelt az ETO Parkban. A hír eddig igaz – hiszen a klub ügyvezetője átvette a Security Patenttől a felmondást –, ezután viszont a cikkben internetes szurkolói információkra hivatkozva a Kisalföld és annak internetes portálja több olyan feltételezést is közöl, ami nem felel meg a valóságnak.

A Kisalföld hamisan állítja azt, hogy a Győri ETO – SVSE Ligakupa-mérkőzés után Tarsoly Csaba, az ETO FC elnöke a vezetőedzővel együtt, biztonsági emberek kíséretében odament a győri táborhoz, és számon kérte rajtuk a meccs alatti viselkedésüket. Ezzel szemben Tarsoly Csaba a mérkőzés lefújását követően hangosbemondón keresztül forró teára hívta a szurkolókat a klubházba, hogy véleményt cseréljenek, mert a mérkőzés alatt és után egyes szurkolói csoportok között nézeteltérés alakult ki. A szurkolók közötti nézeteltérés miatt elsőként Pintér Attila vezetőedző ment oda a kispaddal szemközti oldalon helyet foglaló szurkolókhoz, pár perccel később mindenféle biztonsági kíséret nélkül Dr. Ökrös András ügyvezető igazgató is átsétált a szurkolókhoz, majd Tarsoly Csaba elnök is követte, de utóbbi érkezésekor a vezetőedző már nem volt ott.

A Kisalföld internetes szurkolói információkra hivatkozik akkor is, amikor azt írja, hogy „Tarsoly Csaba ekkor a többi között azt mondta a drukkereknek, hogy szívesen visszafizeti számukra a bérletük árát, de inkább ne menjen ki a meccsre az, aki kritizálja a csapat játékát.” Tarsoly Csaba ezzel szemben azt mondta, hogy a csapatot kritizálni lehet, de arra a hangnemre, ami vállalhatatlan minden jóérzésű ember számára, és ami az utóbbi időben több százezer forintos büntetést eredményezett a klubnak, nincs szükség. Ha ez a három-négy ember máshogy nem tud véleményt nyilvánítani, akkor inkább nekik visszafizeti a bérleteik árát.

Nem igaz a Kisalföld azon állítása, hogy „a klub vezetése a hírek szerint azzal kereste fel a mérkőzések biztosítását végző győri Security Patent Kft-t, hogy a jövőben a lelátói hangulat javítása érdekében vezessék ki a nézőtérről azokat a szurkolókat, akik bírálják vagy netán szidják a csapatot és a vezetőedzőt.” A Győri ETO FC ilyen kérést soha nem fogalmazott meg, más csapatokhoz hasonlóan csak azt kérte, hogy azokat, akik a mérkőzésre nem azért látogatnak ki, hogy szurkoljanak, hanem kizárólag a rendbontás miatt jönnek ki a stadionban, azokat utasítsák rendre.

Sajnálatosnak tartjuk, hogy a Kisalföld és internetes portálja egyoldalúan tájékoztatott ebben az ügyben, a tényeket elferdítve, kizárólag néhány szurkolói információra hivatkozva közölt olyanokat, amelyek valójában meg sem történtek. Tette ezt úgy, hogy újságírója a mérkőzésről ugyan tudósított, de a cikkben leírt események közelében sem volt, sőt a cikkben említett Tarsoly Csabát és Pintér Attilát azóta sem keresték. A Kisalföldtől és annak internetes változatától a jogszabályok adta határidőn belül helyreigazítást kérünk.

A Győri ETO FC büszke arra, hogy egyetlen szurkolóját sem kellett még kitiltani a stadionból, és hogy törekszik arra, hogy a kritikai hangok hallatán olyan párbeszédek alakuljanak ki, amikor a felek kulturáltan megbeszélhetik egymással a véleményüket. Így történt ez néhány hete, amikor Pintér Attila szurkolói ankétra hívta a szimpatizánsokat.

Győri ETO FC

A történethez az is hozzátartozik, hogy a kisalfold.hu cikkében a mai napig olvasható a következő mondat:

„Péntek délután többször kerestük dr. Ökrös Andrást, az ETO FC Kft. új ügyvezetőjét, hogy megkérdezzük a történtekről, de nem sikerült kapcsolatot teremteni vele.”

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates after scoring during the Spanish League football match between FC Barcelona and Athletic Club Bilbao at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 18, 2018. / AFP PHOTO / Pau Barrena
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.