NB I

A Fradit másolta a Debrecen

A DVSC 12 perc alatt elintézte a meccset, s végül 4-1-re nyert az Újpest otthonában az élvonal 13. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 13. forduló
Újpest FC – Debreceni VSE-TEVA 1-4 (0-3)
Szusza Ferenc Stadion, 1500 néző. Játékvezető: Vad II
Újpest: Balajcza – Nego, Litauszki, Juanan, Ngawa – Simon K., Eninful (Tshibuabua, 57.), Vasziljevics, Balogh B. (Szankovics, 72.) – Kabát, Lázár B. (Sztaniszavljevics, 78.). Edző: Nebojsa Vignjevics
DVSC: Novakovics – Korhut (Bódi, 66.), Mészáros N., Trninics, Lázár P. – Selim Bouadla, Vadnai, Zsidai, Szakály P. – Kulcsár T. (Seydi, 75.), Sidibe. Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Simon K. (62.), illetve Kulcsár T. (7.), Sidibe (9., 76.), Selim Bouadla (12.)
Kiállítva: Nego )93.), illetve Selim Bouadla (80.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az újpestiek közül Antón, Szuljics és Proesmans is hiányzott sérülés miatt, a debreceniek pedig Brkovics, Nagy Zoltán, Morozov, valamint Damahou játékára nem számíthattak.

A hetedik percben a hazai védők elméláztak, egy védő lábáról Kulcsár Tamáshoz pattant a labda, aki magabiztosan a hálóba lőtt (0-1). Két perccel később Kulcsár lövés Ngawa lábáról Sidibe elé pattant, aki könnyedén lőtt a kapuba (0-2). A 12. percben Szakály Péter beadása Litauszki Róbert lábáról a kapufára, onnan pedig Selim Bouadla elé került, aki megszerezte csapata harmadik gólját (0-3).

Háromgólos előnyben a DVSC már nem erőltette a támadásokat, ezért a hazaiak átvették a kezdeményezést. A 21. percben Ngawa beadása után az őrizetlenül hagyott Vasziljevics az ötös vonaláról az üres kapu helyett Novakovics kezei közé lőtt. Két perccel később Balogh Balázs távoli lövése Novakovicsról éppen Kabát Péter elé pattant, aki a hálóba lőtt, de – szegény embert az ág is húzza – a játékvezető les miatt nem adta meg. A 33. percben Kabát távoli lövését a debreceni kapus kiütötte.

Az 53. percben Kabát fejese suhant el a kapufa mellett. A másik oldalon Kulcsár nagy helyzetben ellőtte a labdát keresztbe a kapu előtt. A 62. percben Kabát távoli szabadrúgása után a vendégkapusról éppen Simon Krisztián elé pattant a labda, aki a hálóba lőtt (1-3). A 67. percben Sidibe nagy helyzetben a kapu mellé fejelt. A 71. percben Kabát kapott volna labdát az ötös vonalánál, de Novakovics elgáncsolta, ám a játékvezető nem adott tizenegyest.

A 76. percben Szakály Péter beadása után Bódi Ádám elé pattant a labda, aki ollózás közben elesett, Sidibe viszont a háló lőtt (1-4). Négy perccel később Selim Bouadla megkapta második sárga lapját, tehát a hajrára emberhátrányba került a Debrecen.

A 93. percben Nego a tizenhatoson belül buktatta Seydit, ezért a bíró büntetőt ítélt, amit Seydi végzett el, de Balajcza Szabolcs szépen védett, az ismétlést pedig blokkolták.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Herédi Attila, az Újpest egykori válogatott játékosa, majd edzője elemezte:

Mondhatják az újpestiek, hogy még nem játszott együtt ez a védelem, de szerintem nagyobb baj, hogy Ngawa belógott az első gólnál, a második találatnál pedig nem tudom, mit keresett Balajcza mögött. Az MTK elleni meccs után is mondtam, hogy jelen pillanatban az az Újpest szintje. Hogy azt a kiegyenlített meccset sikerrel abszolválták, a szervezettségüknek köszönhették, most viszont kijött az a különbség, ami játékos-összetételben, futballtudásban és klubszinten megvan az Újpest és a Debrecen között. A hazaiak örülhetnek, hogy ellenfelük nem akarta megalázni őket, különben az Újpest is csúcsot döntött volna, mint a válogatott…

Fölösleges arról beszélni, hogy null-három után szervezetten játszott az Újpest, mert helyzetük is alig volt, nem is tudom, mit akartak játszani. A Debrecen tradicionálisan a négy-négy-kettőt játssza, méghozzá jól, mert megvannak a megfelelő emberei. A hazaiak négy-három-hárommal próbálkoztak, nem tudom, milyen megfontolásból, hiszen Kabát nem csúcsék, Lázár Bence pedig nem szélső. Az újpesti keretnek is a négy-négy-kettő lenne a megfelelő. Úgy tűnik, vége lesz az őszi időszaknak, mire az új edző megismeri a játékosokat, és azt, hogy ki mire képes. Papírforma-eredmény született.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik