NB I

Ha törik, ha szakad, és ha nyúlik…

Elsőre súlyosnak tűnt Kalász Milán sérülése, de lehet, hogy ezúttal is megússza a komoly műtétet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tegnap beszámoltunk róla, hogy október 5-én, egy NB III-as meccsen megsérült Kalász Milán, a Haladás fiatal játékosa, ám a keresztszalag-szakadásra csak csütörtökön derült fény. Nos, a helyzet azóta megint változott – lehet, hogy szerencsés irányba –, és kísértetiesen hasonlít a 21 éves középpályás februári esetére.

A Rangadó.hu érdeklődésére Kalász Milán először arról a bizonyos októberi, BKV Előre elleni meccsről mesélt.

– Volt egy hirtelen kitámasztásom, talán kicsit le is tapadt a lábam. Hallottam egy kisebb reccsenést, de nem foglalkoztam vele, mert nem éreztem fájdalmat. Ez a második félidőben történt, de nem kértem cserét, végigjátszottam a meccset, mert nem éreztem, hogy baj lenne. Másnap minimálisan bevizesedett a térdem, és a külső részén fájdalmat éreztem. Utána pihentettem, majd kocogtam, de csak egy edzésen tudtam részt venni – mondta a fiatal játékos, aki ebben a szezonban három NB I-es mérkőzésen kapott játéklehetőséget.

A pontos diagnózis sokáig nem volt ismert, de Kalász Milán csütörtökön Székesfehérvárra utazott, ahol ismét megvizsgálták…

– Elsőre úgy tűnt, hogy elszakadt, de utána Mohácsi János doktor azt mondta, lehet, hogy csak megnyúlt a szalag. A porcon viszont továbbra is van egy lyuk – folytatta Kalász. – Hamarosan konzultálnak Majzik Ernővel, és lehet, hogy csak artroszkópos beavatkozásra lesz szükség, eközben pedig meg tudják nézni a szalagot. Ebben a verzióban bízom, mert így januárban már egészséges lehetnék, csak a combomat meg kellene megerősíteni, ha viszont a rosszabbik változat jön be, tehát kiderül, hogy mégis szakadt, akkor hat hónapot kell kihagynom.

Kalász Milán térdében egyszer már diagnosztizálták azt a bizonyos lukat a porcon, szintén Székesfehérváron, méghozzá idén februárban. Elsőre akkor is műtétet helyeztek kilátásba, de végül az injekciós kezelés rendbe hozta, de lehet, hogy a hirtelen kitámasztás miatt október elején ismét megsérült a porc, és a probléma megint előjött. Végleges döntés jövő hét elejére várható az orvos részéről. A játékost a hétköznapok során egyébként egyáltalán nem akadályozza a térdsérülése, szinte észre sem veszi, mert nem érez fájdalmat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik