NB I

Súlyos sérülés a Haladásnál

A fiatal Kalász Milán számára véget ért a szezon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Október 5-én a BKV Előre ellen játszott bajnoki meccset a Haladás NB III-as csapata. A fővárosiak elleni találkozón egy szerencsétlen mozdulat, egy rossz kitámasztás következtében megsérült Kalász Milán, a szombathelyiek fiatal középpályása. A pontos diagnózis sokáig nem volt ismert, de miután a 21 éves játékos Dr. Kelemen Péter csapatorvos javaslatára Székesfehérvárra utazott, az MR-vizsgálat megállapította, hogy az egyik legsúlyosabb labdarúgó-sérüléssel, keresztszalag-szakadással kell megküzdenie.

A térde jelenleg olyan állapotban van, hogy a műtétre körülbelül két-három hét múlva kerülhet sor, a felépülés pedig várhatóan hat-nyolc hónapot vesz igénybe, úgyhogy a jelenlegi szezon mindenképpen befejeződött Kalász számára, legjobb esetben is csak a nyári alapozás során végezhet újra teljes értékű edzésmunkát – értesült a Rangadó.hu.

Egy másik fiatal Haladás-játékos is bajba került az NB III-ban, méghozzá a legutóbbi, Újbuda elleni meccsen. A szombathelyi klub hivatalos honlapjának beszámolója szerint Zsirai Martin öt percig eszméletlen volt, miután összefejelt az ellenfél támadójával. Felrepedt és vérzett a bőre, ezért jegelték és csillapították a vérzést. Hamar érkezett a mentőautó, és már a pálya mellett infúziót kapott. A kórházban megállapították, hogy agyrázkódást szenvedett, felrepedt a szemöldöke és a halántéka, illetve vérömleny keletkezett a koponyájában.

Azóta jobban van, már odahaza, Pápán lábadozik. Körülbelül két hónap múlva kezdhet el mozogni, ennyi időre van szükség, mire felszívódik a vérömleny. Ezt gyógyszerekkel nem tudják felgyorsítani, egyetlen eszköz a fekvés. Ha minden igaz, a januári alapozást már a többiekkel együtt kezdheti.

Olvasói sztorik