NB I

Már zrikálták a góltalanság miatt

A válogatott védője, Lipták Zoltán nagyon nehéz meccset vár a hétvégén a Puskás Akadémia ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap az Újpest otthonában szerepelt a címvédő Győri ETO csapata. A 2-1-es vendégsikert hozó meccs után a fővárosiak a kiesőhelyen maradtak, a bajnoki címvédő viszont továbbra is tapad az élbolyhoz. Az ETO válogatott védője, Lipták Zoltán a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, hogy már az első félidőben el kellett volna dönteniük a meccset, és saját maguknak köszönhetik, hogy szoros lett a vége.

– A három pontért utaztunk az Újpest otthonába, és tényleg úgy is kezdtük a találkozót. Az első húsz-huszonöt percben simán eldönthettük volna a mérkőzést, vezettünk is kettő-nullra – kezdte a középhátvéd. – Aztán sajnos kaptunk egy olyan gólt, amit nem lett volna szabad. Ezáltal nagyon feljött az Újpest, és mi sem játszottuk azt, amit terveztünk, így kicsit szorosabb lett a vége, mint ahogy szerettük volna. Úgy érzem, kétgólos előnyünk után elkezdtünk egy kicsit kapkodni, de az Újpest is egyre feljebb tolta a játékát és a védekezését. Megpróbáltak letámadni, de ha mi ugyanazt játszottuk volna végig, mint az elején, akkor szerintem nem lehetett volna ennyire szoros a meccs.

A Győr második gólját éppen Lipták szerezte, akinek ez volt az első találata az ETO színeiben, az pedig már csak a hab a tortán, hogy éppen korábbi csapata, az Újpest ellen szerezte.
– Örülök, hogy sikerült betalálnom, mert elég sokat zrikáltak már, amiért még nem értem el gólt győri színekben. A sors furcsa fintora, hogy pont Újpesten találtam a kapuba. Nagyon szép éveket töltöttem el ott, de már régóta eljöttem onnan, úgyhogy nem volt különösebb jelentősége – szögezte le a válogatott védő.

A 28 éves Lipták arra is kitért, hogy a vasárnapi tapasztalatai alapján az Újpestnek nem kiesőhelyen kellene tanyáznia.

– Fogalmam sincs, miért szerepelnek így. Az a baj, hogy nincs már ott olyan ismerősöm, akivel tudnánk beszélni ilyenekről, úgyhogy nem nagyon látok bele ezekbe a dologba. Úgy gondolom azonban, hogy annyira nincs rossz játékoskeretük a liláknak, hogy a kiesőhelyen álljanak, úgyhogy nem tudom, mi lehet a probléma.

A címvédő Győri ETO a hétvégén az újonc Puskás Akadémiát fogadja. Lipták szerint kiemelkedő játékosok is vannak a felcsútiak között, de hazai környezetben muszáj begyűjteniük a három pontot.

– Mindenképpen nyerni szeretnénk hazai pályán, de szerintem nagyon nehéz mérkőzés lesz – vélekedett a bajnokcsapat játékosa. – Látni a Puskás Akadémia utóbbi meccsein, hogy egyre jobban kezd összeállni a csapatuk, Benczés Miklós jól összerakja a gárdát. Ami még fontos, hogy egyénileg is kiemelkedő játékosaik vannak, gondolok itt Lencsére vagy éppen Czvitkovicsra, de sorolhatnám még tovább a labdarúgóikat. Nagyon nehéz meccs lesz, de muszáj megszereznünk a három pontot.

Győztes csapaton ne változtass!

Pintér Attila vezetőedző kizárólag győzelemben gondolkozik a vasárnapi meccs kapcsán, ezért várhatóan nem változtat az Újpesten 2-1-es sikert arató csapatán. Az ETO jó sorozatban van, hiszen legutóbbi hat bajnoki mérkőzéséből ötöt megnyert a bajnokságban.

– Nagyon fontos a három pont megszerzése, hiszen szeretnénk minél előkelőbb helyet elfoglalni a tabellán – mondta a klub honlapján Pintér Attila. – Tudjuk, hogy nagyon fegyelmezett ellenfél érkezik hozzánk, amely a fiatal tehetségeket és a tapasztalt labdarúgókat vegyítve próbál hatékonyan játszani. Remélem, hogy mindenből fel tudunk készülni, és az akaratunkat rá tudjuk erőltetni az ellenfélre. A győzelem eléréséhez számítunk közönségünk támogatására is, hiszen az ő segítségükre mindig nagyon nagy szükségünk van.

Olvasói sztorik