NB I

Tízperces kárpótlás

A házigazda Győri ETO 4-1-re győzött a Lombard Pápa ellen az élvonal tízedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 10. forduló
Győri ETO FC – Lombard Pápa Termál FC 4-1 (1-0)
Győr, 1500 néző. Játékvezető: Becséri
Győr: Kamenar – Wolfe, Lang, Lipták, Völgyi – Pátkai (Kalmár, 62.), Kamber, Trajkovics (Mevoungou, 75.) – Andrics, Koltai, Martínez (Varga R., 51.). Edző: Pintér Attila
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Mecsinovics, Rodenbücher, Szabó O. – Quintero, Tajthy, Sekour (Eszlátyi, 61.), Makszimovics, Orosz M. (Arszics, 62.) – Griffiths. Edző: Tóth Bálint
Gólszerzők: Pátkai (32.), Trajkovics (55.), Andrics (57.), Koltai (59.), illetve Arszics (81.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A pápaiaktól Kenesei Krisztián, Goran Marics, Dlusztus András, Présinger Ádám, Király Botond, Nagy Sándor és Peter Struhar sérülés, Zoran Supics pedig eltiltás miatt hiányzott. A győrieknél a sérült Dudás Ádám, Takács Ákos és Rudolf Gergely, illetve az eltiltott Marek Strestík nem állt rendelkezésre.

Az előző szezonban 6-0-ra győzött az ETO a pápaiak ellen, most viszont a Lombard megelőzte aktuális házigazdáját a tabellán.

Sekour, illetve Wolfe jóvoltából már az első percekben veszélyben forogtak a kapuk, a 13. percben pedig Martínez lövése után kellett védenie Szűcs Lajosnak. A folytatás ígéretes győri támadásokat hozott, mégis majdnem a Lombard szerzett vezetés: a 26. percben Lang Ádám rövid hazaadására Griffiths lecsapott, de Kamenár kifutva tisztázni tudott. A 32. percben Pátkai Máté lőtte a hálóba Martínez beadását, ezzel megszerezte a vezetést a házigazda (1-0). Ezután is támadásban maradt a bajnokcsapat, de újabb ziccer nem alakult ki a szünetig.

Az újrakezdést követően Quintero ígéretes helyzetben csúnyán a kapu fölé lőtt. Ezután is leginkább a vendégek akcióztak, az 54. percben Quintero remek lövését hárította Kamenár. Egy perccel később egy villámgyors kontra után Trajkovics bombázott a pápaiak hálójába (2-0). Az 57. percben Andrics vezetett ellentámadást, és egy szép szóló után talált a kapuba (3-0). Két perc elteltével Varga Roland lövését még védte Szűcs Lajos, de a kipattanót Koltai Tamás másodszorra a hálóba pofozta (4-0).

A 81. percben Arszics távoli lövése megpattant Lipták Zoltán térdén, és a kapuba vágódott (4-1). Egy perccel később Arszics a keresztlécet bombázta telibe. A 84. percben is Arszics volt a főszereplő, aki megint a lécet találta el, ezúttal egy szabadrúgásból.

A második félidőben volt két olyan ötperces periódus, amely kárpótolta a nézőket az unalmas első felvonás megpróbáltatásaiért. Az első ilyen időszakban a hazaiak szereztek három gólt, a második periódusban a pápaiak egyszer voltak eredményesek, kétszer pedig a keresztlécet lőtték telibe.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán elemezte:

Nem úgy nézett ki, hogy kiütés lesz a vége. Az első félidő a végeredményhez képest nagyon más képet mutatott. A Pápa Kenesei és Ivancsics nélkül is nagyon kulturáltan futballozott, az viszont tragédia volt, amit a Győr mutatott, játékban és futómennyiségben egyaránt, ráadásul szervezetlen volt. Nem keresték, és ezáltal nem nyerték meg a párharcokat. A pápaiak legnagyobb problémája az volt, hogy a tizenhatosnál mindenki rossz döntéseket hozott, ezért hiányzott nagyon Ivancsics és Kenesei. A rögzített helyzeteket ezúttal is jól alkalmazták a hazaiak, nem véletlen, hogy egy nagy bedobás után szereztek vezetést. Az első félidő közepes színvonalat hozott.

A második felvonás elején a Pápa nagyon feltolta a védekezését, látszott, hogy gyorsan egyenlíteni szeretne, és ez benne is volt a játékában. Quintero nagyon jó játékos, de most kiderült, akkora arca van, hogy talán saját magának sem köszön… A hibáit remekül kihasználta az ETO, és Trajkovics gólja megpecsételte a vendégek sorsát. Lélekben is feladták a meccset, amit nyújtottak, az NB III-as szintű sem volt. Utána olyan szintre állt vissza a Győr, mintha edzőmeccsről lenne szó. Arszics gólt szerzett és két kapufát lőtt, de ekkor már mindegy volt. Ha Ronaldo és Ribéry állt volna be a Pápába, akkor sem tudtak volna fordítani meg. Nem tetszett a mérkőzés, mert kevés kiemelkedő teljesítmény akadt, a Pápa elkerülhető gólokat kapott. Széteső ellenfelével szemben megérdemelt győzelmet aratott a bajnokcsapat.

Olvasói sztorik