NB I

Rangadót nyert a bajnok

A címvédő Győr 3-0-ra nyert a vendég Debrecen ellen az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának vasárnapi záró mérkőzésén.
OTP Bank Liga, 8. forduló

Győri ETO FC – Debreceni VSC-TEVA 3-0 (1-0)
Győr, 2800 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Győr: Kamenar – Svec, Lipták, Wolfe, Völgyi – Mevoungou, Kamber, Pátkai – Lázok (Varga R., 76.), Rudolf G. (Martinez, 44.), Kink (Andrics, 13.). Edző: Pintér Attila
DVSC: Verpecz – Lázár P., Máté P., Mészáros N., Korhut – Szakály P., Zsidai, Vadnai (Szécsi M., 73.), Kulcsár T. (Dombi, a szünetben) – Volas, Sidibe. Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Völgyi (2.), Kamber (61.), Varga R. (91.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az előző szezon bajnoka és kupagyőztese a jelenlegi szezonban már második alkalommal találkozott. A júliusi Szuperkupa-mérkőzést a győriek nyerték 3-0-ra, és a vasárnap esti meccset is eredményesen kezdték, hiszen a második percben Wolfe beívelése megcsúszott Mészáros Norbert fején, a labda éppen Völgyi Dániel elé került, aki a hálóba bombázott (1-0).

Négy perccel később Lázár Pál beadása után Máté II Péter fejelt a kapu mellé. Húsz perc elteltével a Debrecen kiegyenlítettebbé tette a mérkőzést, ezért a folytatás inkább a küzdelemről, mint a gólhelyzetekről szólt, a jó iramú mezőnyjáték nem társult ziccerekkel.

A huszadik percben Wolfe hosszú szólóját nem tudta eredményes lövéssel zárni. Két perc múlva Wolfe passzát Lázok János lőtte kapura távolról, de Verpecz István kivédte. A 33. percben Volas került nagy ziccerbe, de nagyon rosszul találta el a labdát.

A második félidőre élénkebbé vált a Debrecen, de a kidolgozott akciók továbbra is hiányoztak, kapkodó volt a játék. A 61. percben egy szöglet után Korhut bizonytalankodott, Völgyi középre tette a labdát, amelyet Kamber hat méterről a kapu közepébe lőtt (2-0), ezzel tulajdonképpen eldőlt a találkozó.

A 86. percben Lipták mentett nagyot a kapu torkában Sidibe elől, majd Zsidai lőtt kevéssel mellé 15 méterről. A 91. percben egy ellenakció végén Völgyi adott középre, Mészárosban elakadt a labda, de Varga Roland hat méterről az üres kapu közepébe helyezett (3-0), tehát a Szuperkupa-mérkőzés után ismét 3-0-ra nyert az ETO a debreceniek ellen.

A DVSC ezúttal a várakozásnál gyengébb teljesítményt nyújtott, és vereségével a tabella éléről a harmadik helyre csúszott vissza. A győri csapatra jellemző masszív védekezés és középpályás-játék ismét eredményre vezetett.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO egykori válogatott játékosa elemezte:

Az eredmény nem tükrözi a játékot. A Debrecent megfogta a gyors gól. Ez egy dolog, ebből ki lehet jönni tíz perc után, de nekik most kilencven perc alatt sem sikerült.

A Győr a második perc után visszaállt kontrákra, a játék kit érdekel… És ha már itt tartunk: kétezer-nyolcszáz néző volt a meccsen. Ez Győr–Debrecen rangadón, amelyen a feljövőben lévő ETO a listavezetőt fogadta. A találkozó ideális, nem korai, nem késői időpontban volt…

A DVSC most nyújtotta a legrosszabb játékot ebben a szezonban. Jól szűrtek, jó ütemben szereztek labdát, de a kihozatal során a második-harmadik labdát elrontották, ezért nem tudtak egy normális támadást kialakítani. Az ETO jókor rúgta a gólokat, három-nullra nyert, és ezzel a három ponttal közelebb került az élmezőnyhöz.

Ha nem én lettem volna a szakértője enne a meccsnek, a tizenötödik perc után elkapcsolom a tévét egy másik csatornára. Ki tudom szűrni, miből lesz jó meccs, és miből lesz rossz. Nem szoktam tévedni…

Olvasói sztorik