NB I

Sok nagy meccset fog még fújni

A két BEK-döntőn bíráskodó Palotai Károly szerint Kassai Viktor fizikailag és szellemileg is csúcson van.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap rendezik a Győri ETO – Puskás Akadémia bajnokit, amit hazánk első számú sípmestere, Kassai Viktor vezet. A 38 éves játékvezető az elmúlt években nem kisebb meccseken működött közre, mint a 2008-as olimpiai finálé, a 2010-es világbajnokság egyik elődöntője, valamint a 2011-es Bajnokok Ligája-döntő. Kassai most is sűrű napokon van túl, hiszen ő fújta a keddi Schalke–Chelsea Bajnokok Ligája-rangadót.

A vasárnapi, győri találkozó által nem kerül ennyire reflektorfényben, mégis lesz olyan, aki árgus szemekkel figyeli majd a ténykedését. Ő nem más, mint Palotai Károly, a Rába ETO egykori kiváló játékosa, olimpia bajnok, nem mellesleg egykori remek játékvezető. Ő fújta az 1976-os és az 1981-es BEK-döntőt. A 78 éves korábbi jobbfedezet a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, ha teheti, mindig figyelemmel kíséri a nyomdokaiba lépő Kassait, akit topjátékvezetők közé sorol.

– A keddi Schalke-meccset sajnos nem láttam, de ha tudom, akkor természetesen figyelemmel kísérem a televízióban a nemzetközi porondon való szereplését – mesélte Palotai Károly. – A hazai meccseken számomra első az ETO, de utána természetesen a Kassai által fújt meccs is érdekel, az ő produktumát is nézem. Úgy gondolom, megbízható és kiegyensúlyozott teljesítményre képes. Nem tudom, hogy a keddi meccs kapcsán milyen vélemények születtek, de elég sima eredmény lett ebből a rangadóból, úgyhogy szerintem nem volt semmi problémája az ötfős játékvezetői csapatnak. Fontos, hogy ez egy kis team, hajdanán is úgy volt, hogy nem az egyén, hanem az egész csapat teljesítménye volt a lényeges, és eddig szerencsére szép eredményeket értek el.

Palotai Károly elárulta azt is, hogy néha meglátogatja a játékvezetőket az öltözőben a meccsek előtt, vagy után.

– Ott leszek a vasárnapi meccsen, bár mostanában ugye minden mérkőzést közvetítenek, de az a legtermészetesebb, hogy kimegy az ember, és nézi a győri csapatot. Illetve, ha olyan játékvezető érkezik, akkor nem sokáig, csak egy pillanatra bemegyek az öltözőbe, és néhány biztató szóval ellátom őket, és szurkolok nekik is, hogy jól teljesítsenek – folytatta a békéscsabai születésű olimpiai bajnok.

A korábbi kiváló sípmester szerint sok nagy nemzetközi derbi vár még Kassai Viktorra.

– Az idővel is jól áll, úgyhogy még bőven megkaphatja a lehetőséget nagy nemzetközi meccseken – vélekedett Palotai. – Ehhez szerencse is kell, mint a jó teljesítményhez is néha, de Kassai Viktor fizikailag is jó felkészültségű, és szellemileg is a topjátékvezetők közé tartozik. Mindenképpen az élen van a nemzetközi mezőnyben is, és biztos vagyok benne, hogy még sok-sok fontos derbit fog fújni, ahol megmutathatja a tudását.

Palotai Károly hosszú éveket töltött játékosként a Rába ETO-ban, és a mai napig szorít a csapat sikeréért.

– Nehéz mérkőzést nyertek a fiúk idegenben az Újpest ellen, ez mindenképpen nagyon jól jött – mondta Palotai. – Úgy gondolom, hogy nem lebecsülve a következő ellenfelet, amely egy fiatal csapat, de itthon egyszerűen hozni kell a három pontot, ami ahhoz szükséges, hogy közeledjen a gárda az első háromhoz. Egy bajnoki aranyérem után persze mindenki azt szeretné, hogy ismét a csúcsra érjen a csapat, de ez sohasem könnyű. Rengeteg meccs van még hátra, és a társaság közelít az élbolyhoz. Az ETO-nak bő a kerete, és jó érzékkel kell Pintér Attilának a játékosokhoz nyúlnia. Bármi lehet még, de a tudás mellett sok-sok szerencse is kelleni fog.

Olvasói sztorik