Hírek

Legendákkal ünnepelték a centenáriumot

Hétfőn este tartotta díszközgyűlését a százéves Békéscsabai Előre SE.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Szent István Egyetem gazdasági karának sportcsarnokában megjelent többek között Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, a NOB magyar tagja; Kiss Norbert, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára; Balogh Gábor, a Miniszterelnök sportszakmai tanácsadója; Magyar Zoltán, a MOB alelnöke; Erdős Norbert, Békés megye kormánymegbízottja; Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere; valamint két olimpiai bajnok, Gedó György és Palotai Károly – írja a beol.hu.

Dr. Kovács Mihály, az Előre SE elnöke ünnepi köszöntőjében emlékezett 1912. október 12-re, amikor mesteremberekből, segédekből, kereskedőkből megalakult a Békéscsabai Előre Munkás Testedző Egyesület. A klubnak egykoron huszonkét szakosztálya működött, a zászlóshajó a labdarúgóké volt, amely huszonhat évet töltött az első osztályban. Most ismét jó lehetőség van arra, hogy a legjobbak közé kerüljön az Előre csapata, amit közösen szeretnének ünnepelni a szurkolókkal.

A beszédek után levetítettek egy filmet, amely tizennyolc percben összefoglalta az egyesület egy évszázadát, majd kitüntetéseket is átadtak, majd sorra szólították a színpadra az Előre évszázad legjobbjait, akik emlékérmet kaptak.

Olvasói sztorik