Hírek

Megkezdődött a centenáriumi nagyhét

A Békéscsabai Előre SE alapításának századik évfordulóját ünneplik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn sajtótájékoztatót tartott az Előre Centenáriumi Nagyhét alkalmából az Előre Centenáriumi Bizottság.

Ferencz Rezső elmondta, hogy október 20-án, szombaton a Békéscsaba–Balmazújváros NB II-es mérkőzés szünetében két emléktáblát avatnak a Kórház utcai stadionban. Egy sziklatömbön két márványtáblát helyeznek el: az egyiken a centenáriumi címer és a tábla állítójának neve olvasható, míg a másikon annak a huszonkét sportágnak a piktogramja látható, amelyet az elmúlt száz évben űztek a klubban – írja a beol.hu.

Szigeti Csaba, az ECB titkára arról beszélt, hogy október 21-én, vasárnap 11 órától rendezik a Csabai Kolbászfesztiválon a bajnokok gyúrását. A rendezvényen az Előre évszázad legjobb sportolója szavazáson első helyezést elért sportolók által összeállított ötfős csapatok vesznek részt. A tervek szerint hét csapat indul a gyúráson. A csapatokat Csulikné Bozó Éva, Mohácsi Árpád, Pásztor József, Szenti Zoltán, Gedó György, Fésüs Erzsébet és Bökfi János állítja össze.

Szigeti Csaba szólt az Előre ünnepi díszközgyűléséről, amelyet napra pontosan a megalakulás után száz évvel, 2012. október 22-én, hétfőn rendeznek 16 órakor a Szent István Egyetem sportcsarnokában. A rendezvényen az ECB döntése alapján minden egykori szakosztály kapott egy meghatározott kvótát, összesen négyszázat. Rajtuk kívül a díszközgyűlésre meghívott kaptak még az állami és társadalmi szervezetek képviselői, vezetői. A meghívást eddig elfogadta Balogh Gábor, miniszterelnöki tanácsadó; Magyar Zoltán, MOB-alelnök; Berzi Sándor, MLSZ-alelnök; Erdős Norbert, Békés megye kormánymegbízottja; Szpisják Zsolt, az MLSZ Békése megyei igazgatója; Gedó György, olimpiai bajnok ökölvívó; Palotai Károly, olimpiai bajnok labdarúgó, játékvezető; Mészöly Kálmán, egykori szövetségi kapitány, az Előre edzője; Csank János, egykori szövetségi kapitány, az Előre edzője.

Az Előre Centenáriumi Bizottság sikerrel rendezte meg a tavasz folyamán a megyeszékhely általános és középiskoláiban az Előre-kiállításokat. A bizottság úgy döntött, hogy az iskolai kiállítások anyagából, valamint az Előre egykori szakosztályainak relikviáiból emlékkiállítást rendeznek, amelyet október 25.-étől november 30-áig tekinthetnek meg az érdeklődők a Békés Megyei Tudásház és Könyvtárban.

Olvasói sztorik