NB I

Csúcs ez a Diósgyőr

A DVTK folytatta győzelmi és góltalansági sorozatát, mivel 2-0-ra nyert a Paks otthonában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 11. forduló
MVM Paks – Diósgyőri VTK 0-2 (0-1)
Paks, 2500 néző. Játékvezető: Vad II
Paks: Molnár P. – Bori, Éger, Horváth G., Szabó J. – Windercker (Nagy O., 63.), Fiola, Kovács G., Kecskés, Bartha (Délczeg, 75.) – Simon A. Edző: Horváth Ferenc
DVTK: Rajics – Vági, Vadász, Kádár, Gohér – Abdouraman – Nikházi (Tisza T., 68.), Barczi (Kosztics, 83.), Elek Á. – Bacsa (Batioja, 77.), Futács. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Elek Á. (34.), Barczi (62.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A második percben Gohér Gergő 18 méteres szabadrúgását védte Molnár Péter. Mindkét csapat veszélyes akciókat vezetett, ezért az első perctől kezdve élvezetes volt a játék. A folytatásban némileg visszaesett a színvonal, mert egyik együttes sem tudta huzamosabb ideig birtokolni a labdát, így nem alakulhatott ki folyamatos játék. A 34. percben egy diósgyőri szöglet után a paksiak nem tudtak felszabadítani, Elek Ákos elé került a labda, kapura lőtt, Molnár Péter mellényúlt, így a vendégek megszerezték a vezetést (0-1).

A második félidőt bátrabban kezdte a Paks, amely járatta a labdát, és próbált helyzeteket kialakítani, de nagyon sok volt a szabálytalanság, ezért továbbra is akadozott a játék. A DVTK a 62. percben kontrát vezetett, a kilépő Barczi rosszul vette át, de még egy igazításra is volt ideje, majd Molnár Péter mellett a hálóba lőtt (0-2). A 85. percben Tisza Tibor 26 méterről elvégzett szabadrúgása kevéssel eltekeredett a jobb felső sarok mellett.

A Diósgyőr a mérkőzés jelentős részében uralta a játékot, és megérdemelten nyert. Az újabb siker klubcsúcsot jelent, hiszen korábban sosem tudott hét élvonalbeli meccset megnyerni egymás után a DVTK, amely egyébként 640 perce nem kapott gólt.

– A Diósgyőr abszolút dominált a mérkőzésen. A Pakstól többet vártam, ez a támadójáték igencsak vérszegény volt hazai pályán, és védekezésben is követtek el hibákat – értékelt a Rangadó.hu állandó szakértője, Szanyó Károly, az Újpest egykori olimpikon csatára. – Nem volt valami izgalmas meccs, de ez nem a DVTK szempontjából negatív, hiszen a Paks nem tudott felnőni ellenfeléhez hazai környezetben. Nagyon sok pozitívumot láttam a borsodiak játékában, és nagyon örülök Barczi Dávid szárnyalásának. Már Újpesten is bizonyította tehetségét, aztán megült, mint az iszap, beleszürkült a magyar mezőnybe, most viszont újra remekel. Ennyit tesz egy jó edző.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!