NB I

„Megkövetem a Diósgyőrt!”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a hétfői nap híre, miszerint 34 éves klubrekordot állított be a remekül szereplő Diósgyőr:

Megkövetem Tomiszlav Szivicset, illetve a diósgyőri futballt! Néhány héttel ezelőtt arról beszéltünk, hogy gyengén szerepel a DVTK, hiszen három döntetlennel és egy csúfos vereséggel kezdte a bajnokságot. Kaotikus állapotok voltak, Rudolf Gergelynek és Seydinek mennie kellett, azóta pedig hét veretlen mérkőzést produkáltak, hatszor nyertek zsinórban, ami a megyei első osztályban is megsüvegelendő teljesítmény.

A siker titkairól sok összetevőt írt a keddi cikk. Abban a csodálatos közegben, a labdarúgást mindig is igénylő focibázison rendezték a sorokat, elsősorban az igazolásokkal. Szerintem nem arról van szó, hogy kidobtak két játékost, és minden rendben lett, inkább arról, hogy jó játékosok érkeztek.

Az újpesti balga belgák kitalálták, hogy Barczi Dávid nem kell nekik, pedig istenáldotta tehetségről van szó. Fizikumban nem egy John Terry, de nem is azt a posztot játssza. Diósgyőrben nagyon megtalálta magát, és olyan váratlan húzásokra képes támadásban, hogy élmény nézni. Megtalálták a csúcséket is Futács Márkó személyében. Ezt a pozíciót nem lett volna szabad Rudolf Gergellyel betölteni. Nikházi Márk korábban nem játszott ennyire jól és kimagaslóan az MTK-ban, de nem is szerepelt ennyiszer kezdőként. A kapuba visszarakták Ivan Radost, aki korábban már bizonyította, hogy nem rossz kapus, és mostanság a védelmük is sokkal jobban összeállt.

Négy forduló után eléggé ütöttem, kritizáltam a diósgyőriek szereplését, de a mostani menetelésük minden országban dicséretes lenne. A sikernek szerintem nagy titkai nincsenek, csak azok, amiket olvastam: anyagilag rendben van a klub, és a jelenlegi középszériában is öt-hatezer ember jár ki a stadionba, tehát a hangulat is adott. Lehiggadtak, rendezték a sorokat, fizikálisan is rendben vannak. Le a kalappal előttük, hiszen élcsapattá nőtte ki magát a DVTK, és minden esélye megvan a dobogóra.

Olvasói sztorik