NB I

Ifimeccsre járnak a DVTK-szurkolók

Továbbra sem hagyják magára szeretett klubjukat a diósgyőri ultrák.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az alábbi közleményt adták ki a diósgyőri szurkolók az elmúlt hetek bojkottjával kapcsolatban:

„Tisztelt Szurkolótársaink!

Az utóbbi hetekben nagyon sok téves információ jelent meg a szurkolói csoportokkal és a bojkottunkkal kapcsolatban. Szeretnénk ezeket tisztázni és a végén egy kicsit kitérni a jövőre is.
Amint azt bizonyára tudjátok a szervezett csoportok korábban bojkottot hirdettek a szurkolói regisztráció és a szurkolói mozgalmak ellen irányuló intézkedések miatt. Szeretnénk ismét hangsúlyozni, hogy nem csak a regisztráció a probléma, hanem az egész folyamat, az egész irányvonal, amit a politika és az MLSZ képvisel.

Mindenki láthatja, hogy a tények minket igazolnak. A bojkottunk megkezdése óta a helyzet tovább romlott, az MLSZ értelmetlen büntetgetéseket alkalmaz, ezzel szembefordítják a klubvezetőket a szurkolókkal. Nevetséges, hogy MLSZ ellenőrök azzal töltik az idejüket, hogy a lelátón elhangzó rigmusokat figyelik és jegyzetelnek, hogy kit és mikor lehet megbüntetni.

Azokat a rigmusokat, amelyeket sokszor ők maguk is félreértenek és amelyeknek a jelentősége enyhén szólva eltúlzott.

Közben kiírásokat vetetnek le a kerítésről, szektorokat záratnak be, ok nélkül tiltanak ki szurkolókat és folyamatosan azt az érzést keltik, hogy mindezt csakis a családok miatt teszik, akik majd özönleni fognak a stadionba, ha rend lesz. Mi is tudjuk és ti is tudjátok, hogy a családok jelenleg is jelen vannak a lelátókon, az egész csak figyelemelterelés a valós problémákról.
Mi ehhez a folyamathoz nem akarunk asszisztálni és úgy gondoljuk, hogy már nincs más megoldás csak a bojkott. Természetesen ez nagyon nehéz, de mi hosszú távon gondolkodunk, hosszú távon érdekel minket a Diósgyőr és ezért vagyunk képesek beáldozni a jelenben a meccseket.

Amióta a bojkottot csináljuk sikerült kisebb eredményeket elérnünk. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy amikor a csoportok jelen voltak meccseken, egyszer sem adtunk meg személyes adatokat, nem adtuk fel az elveinket. Se Luque búcsúmeccsén, se Debrecenben és pl. legutóbb Kaposváron sem. Sajnos azonban voltak olyan meccsek, olyan stadionok, ahol nem a tőlünk megszokott létszámban jelentünk meg. Ennek legfőbb oka a folyamatos bizonytalanság valamint az, hogy a körülmények egyre jobban elveszik az emberek kedvét a meccsre járástól.

Ezért jutottunk arra, hogy megpróbálunk egy új irányvonalat meghatározni magunknak és megpróbáljuk felrázni a tábort visszahozni valamit a régi idők értékeiből.

Nem hagyjuk magára a Diósgyőrt, ahogy azt sokan gondolják. Utánpótlás meccsekre fogunk járni. A meccsek előtt meg fogjuk hirdetni, hogy melyik meccset néztük ki magunknak és várunk mindenkit, aki csatlakozni szeretne hozzánk és szurkolni egy jót.

Első alkalommal, 2013. október 5-én 10 órától az U18-as csapat meccsére fogunk menni. Várunk mindenkit szeretettel.”

Olvasói sztorik