NB I

Kárpótolná magát

Futács Márkó úgy gondolja, hogy sokra hivatott új csapata, a DVTK.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton a Bp. Honvéd együttesét fogadta hazai pályán a DVTK az élvonal nyolcadik fordulójában. A találkozót a hazaiak nyerték 2-0-ra úgy, hogy 65 percig emberhátrányban futballoztak. A mérkőzésen kezdőként lépett pályára a miskolciak utolsó pillanatban igazolt támadója, Futács Márkó, aki az angol Leicester City csapatától érkezett kölcsönbe a szezon végéig, és az előző fordulóban rögtön góllal mutatkozott be a Diósgyőr színeiben. A Rangadó.hu megkereste a korábban a Portsmouthban és a Werder Bremenben is szereplő csatárt, aki elárulta, egyáltalán nincs megelégedve a hétvégi teljesítményével.

– Elég kritikus vagyok önmagammal szemben, és egyáltalán nem voltam kiegyezve a Honvéd elleni teljesítményemmel – kezdte a 23 éves támadó. – Azonban túl kell lennem ezen, a meccs utáni napon átgondoltam a hibáimat, hogy miért lehetett ez. Nagyon fontos volt, hogy nyertünk, ráadásul emberhátrányban. A saját teljesítményemmel azonban nem vagyok megelégedve, úgyhogy most gyorsan szeretném magamat kárpótolni. Keményen fogok dolgozni, hogy segíthessem a csapatot.

A korábbi utánpótlás-válogatott labdarúgót az átigazolási időszak utolsó napján szerződtette a miskolci klub, így rögtön belecsöppent a magyar bajnokságba, ennek ellenére úgy érzi, már sikerült beilleszkednie a csapatba.

– Nagyon jól érzem magam. A csapattal és az edzői stábbal is minden rendben van. Lakást is találtam, és a napokban sikerült is beköltöznöm, nagyjából minden sínen van, úgyhogy a futball körül minden pozitív egyelőre.

A DVTK együttese négymeccses győzelmi sorozatot tudhat a magáénak. A támadó szerint nagy önbizalmat adnak a három pontok az alakulatnak, és úgy gondolja, sokra hivatott a gárda az idei bajnokságban.

– Nem szeretnék nagy szavakkal dobálózni, hogy ott leszünk a dobogón, és az első háromban fogunk végezni. Az utóbbi mérkőzéseken azonban látszik, hogy sokra viheti ez a csapat – szögezte le Futács. – Remélem, tudjuk tartani ezt a szintet, és minél tovább tudjuk húzni a jó szériát, mert minden csapat életében vannak rosszabb periódusok. Mi most remek sorozatban vagyunk, és azért kell dolgoznunk, hogy folytassuk ezt, s minél több meccset tudjunk megnyerni.

A gárda vezetőedzője, Tomiszlav Szivics nemrég úgy nyilatkozott, hogy az utóbbi időben értett össze a csapat, amely most nagyon egységes. Futács Márkó is egyetért abban, hogy csapategység az egyik nagy erősségük.

– Úgy gondolom, az egyik nagy erősségünk, hogy jól működünk csapatként. Nagyon jól össze tudunk játszani, mindenki segíti a másikat. Nem tud az ember mondani egy olyan grimaszt vagy mimikát két játékos között, ami nem segítő jellegű lenne, és szerintem ez nagyon fontos.

A Diósgyőr a következő fordulóban ahhoz a Kaposvárhoz utazik, amely a hétvégén szerezte meg első győzelmét az idei pontvadászatban. A 23 éves csatár nem nézi le az ellenfelet, de mindenképp folytatná a győzelmi sorozatot.

– Mindenképpen győzelmet várok. Nagy önbizalommal kell pályára lépnünk, de nem szabad lenézni az ellenfelet. Meg kell nyerni a találkozót, azt hiszem, ez a legfontosabb. Folytatni kell a remek szériát, és akkor nem lehet probléma – mondta Futács Márkó.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik