NB I

Folytatódott a Diósgyőr jó sorozata

A Kaposvár nem tudta megszerezni második győzelmét, hazai pályán 2-0-s vereséget szenvedett.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 9. forduló
Kaposvári Rákóczi FC – Diósgyőri VTK 0-2 (0-1)
Kaposvár, 1400 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
Kaposvár: Posza – Okuka, Lucas, Dankwah, Zámbó – Bőle, Coroian, Balázs B., Babics (Oláh L., 69.), Thian (Waltner, 59.) – Markus (Petrache, 78.). Edző: Prukner László
Diósgyőr: Rados – Eperjesi, Vadász, Kádár, Gohér – Tisza (Augusto, 61.), Abdouraman, Kosztics, Nikházi, Barczi (Gosztonyi, 78.) – Futács (Bacsa, 69.). Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Nikházi (3., 71.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem kellett sokat várni a találkozó első góljára. Nikházi Márk már a harmadik percben betalált a kapuba. Barczi kanyarított be egy labdát balról, amit Zámbó próbált kifejelni, de rosszul, így az éppen Nikházi elé került. Posza kimozdult a kapujából, a középpályás pedig 14 méterről a kapuba emelt.

Próbálkozott az egyenlítéssel a Kaposvár. Az első komolyabb helyzetük a 22. percben alakult ki, amikor egy szögletet követően Okuka fejelhetett kapura, de Rados kitolta a labdát. Ismételhetett a Rákóczi, ezúttal Lucas fejelt, de labdáját a gólvonalról Eperjesi bólíntotta ki.

Egy-egy helyzet még akadt a félidőben. Előbb Babic beívelését követően Lucas fejelhetett újra kapura, de Rados a helyén volt. Három perc elteltével Tisza végezhetett el szabadrúgást 20 méterről, de a jobb alsóba tartó labdát Posza kiütötte.

Az utolsó percekre még pár lövést elengedett mindkét csapat. Ezek már komolyabb veszélyt nem jelentettek, így egy gólos vendég előny mellett vonulhattak pihenőre a felek.

Eseménytelenül indult a második félidő. Az első említhető megmozdulásra az 53. percig kellett várni. Ekkor Markus fejelt nyolc méterről kapura egy szögletet, de komolyabb nehézséget nem okozott a diósgyőri hálóőrnek.

A hátrányuk ellenére nem sikerült komolyabb helyzetet kialakítania a Rákóczinak, sőt a 71. percben már kettővel vezetett a DVTK. Egy bal oldali beadás Kosticot találta meg, aki ügyesen játszotta tovább a labdát Nikházihoz. A játékos pedig már innen nem hibázott, 15 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (0-2).

A 75. percben Markusnak akadt egy próbálkozása, de 23 méterről leadott lövését Rados könnyedén hárította. A hátralévő negyedórában már nem történt túl sok érdemleges dolog. A DVTK biztosan őrizte az előnyét, a somogyiak pedig képtelenek voltak veszélyeztetni az ellenfél kapuját, így továbbra is várniuk kell első hazai sikerükre.

– Érdekes mérkőzés volt, a Diósgyőr bizonyította, hogy jó formában vannak, és nem véletlenül nyerték meg a legutóbbi négy mérkőzésüket – mondta Köves Roland, a Rangadó.hu szakértője, a Kaposvári Rákóczi és a Siófok egykori játékosa. – Úgy is kezdtek, mindjárt a harmadik percben betaláltak. Ez annak volt köszönhető, hogy nagyon elaludtak a kaposvári védők. A vendégek agresszívan, keményen játszottak. Az első húsz perc egyértelműen az övék volt, aztán a Rákóczinak is volt helyzete. Szabadrúgásból, majd egy szögletet követően is gólt fejelhettek volna. Ennyi volt gyakorlatilag az első félidő. Itt pontatlanul és gyengén játszott a hazai csapat, nem elég harcosan és keményen. A DVTK ez ügyben többet tett. A második félidőben erre odafigyelt a Kaposvár, és mezőnyben folyt már a játék, nem volt annyira veszélyben a két kapu. A 71. percben azonban a vendég támadó becselezte magát négy ember között, nem tudták leszerelni, lerántani sem, és Nikházi elé pöccintette, akinek csak a hosszúba kellett lőnie. Akkor már látszott, hogy el fog dőlni a meccs. Próbált Prukner László cserélni. Behozta Waltnert, majd Oláht is, de a játék képe nem változott. Próbálkoztak ívelgetésekkel Kádárék közé, nem sok sikerrel. Nem volt olyan helyzetük, amivel veszélyeztették volna igazán a Diósgyőr kapuját. Összességében úgy láttam, hogy a DVTK egy harcos, kemény csapat, aki igazolta jó formáját. Ennyit hoztak ki magukból. A második félidőben próbált a Rákóczi kicsit tenni ez ellen, már nem hagyták őket annyira szabadon, mert az első húsz percben több helyzetük is volt. Összességében azt kell mondanom, hogy megérdemelten nyertek a vendégek.

Olvasói sztorik