NB I

A hosszú emberhátrány sem számított

A 25. percben megfogyatkozó Diósgyőr 2-0-ra nyert hazai pályán a halovány Bp. Honvéd ellen.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 8. forduló
Diósgyőri VTK – Bp. Honvéd 2-0 (1-0)
Diósgyőr, 6000 néző. Játékvezető: Kassai
DVTK: Rados – Vági, Vadász, Kádár, Gohér – Abdouraman, Nikházi – Kosztics, Tisza T. (Gosztonyi, 76.), Barczi (Takács P., a szünetben) – Futács (Bacsa, 59.). Edző: Tomiszlav Szivics
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Baráth, Alcibiade (Ikenne-King, 58.), Ignjatovics – Hidi (Daud, 38.), Vécsei, Vernes, Nagy G., Godoy – Testardi (Job Iyock, 75.). Edző: Marco Rossi
Gólszerzők: Nikházi (3.), Bacsa (71.)
Kiállítva: Vági (25.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hazai részről Elek Ákos, William Alves és Thiago Bonfim hiányzott, a vendégeknél pedig Kozma Richárd, Filip Holender és Borisz Zsivanovics nem állt rendelkezésre.

A miskolciak már a harmadik percben vezetést szereztek: a középen meginduló Barczi Dávid indította Nikházi Márkot, akit hiába rángattak a védők, elpörgette a labdát a bizonytalanul kimozduló Kemenes Szabolcs mellett (1-0). A nyolcadik percben egy fővárosi szabadrúgás után Testardi közelről a kapu mellé lőtt. Négy perccel később Barczi éles szögből az oldalhálót találta el.

Mindkét csapat vállalta, és meg is valósította a bátor támadójátékot, ezért felváltva dolgoztak ki helyzeteket. A 25. percben Vági András az oldalvonal mellett teljesen feleslegesen hasba rúgta Alcibiadét, ezért Kassai játékvezető piros lapot mutatott fel a hazaiak védőjének. A szünetig hátralévő időben a kispestiek uralták a játékot, de nem tudtak egyenlíteni. A végén Gohér szabadrúgása teremtett veszélyt, a Honvéd részéről Alcibiade és Testardi is betalálhatott volna, de maradt az 1-0 a borsodiak javára.

A második felvonásban sem változott jelentősen a játék képe. Az 54. percben Tisza Tibor távoli szabadrúgásánál Kemenesnek kellett nagyot védenie. A 66. percben a kilépő Tisza addig várt, amíg a visszafutó, majd becsúszó Ignjatovics blokkolt. Három perccel később Bacsa Patrik megküzdött a labdáért, betört a tizenhatoson belülre, majd az őrizetlenül álló Tiszához passzolt, de az ő lövését ismét blokkolták.

Nagyon érett az emberhátrányban játszó hazaiak újabb gólja, és a 71. percben meg is született: Bacsa harcos megoldására ismét nem volt ellenszere a Honvéd védelmének, a DVTK fiatal csatára újfent helyzetig küzdötte magát, majd éles szögből a hálóba lőtt (2-0). Ebben az időszakban minden a borsodiak támadásairól szólt, amelyekhez az emberelőnyben lévő Honvéd kénytelen-kelletlen asszisztált.

A meccs krónikájához tartozik, hogy Kassai Viktor rengeteg lapot osztott ki az egyébként egyáltalán nem durva találkozón.

A kispestiek eredménytelenül abszolválták a borsodi napokat, hiszen a Mezőkövesd után a Diósgyőr is 2-0-ra megverte őket. A DVTK-nak ez volt a negyedik győzelme zsinórban.

– Nagyon tetszett a mérkőzés! A kiállítás rányomta a bélyegét a mérkőzésre. Erősnek éreztem az ítéletet, de bővebben nem szeretnék véleményt mondani róla. A Diósgyőrnek a piros lap miatt másfajta focit kellett játszania, amit teljesen jól alkalmazott. A Honvéd nem talált fogást ellenfelén, komoly helyzetig el sem tudott jutni. A kiállítás pluszerőt hozott elő a hazai játékosokból, senki nem lógott ki a csapatból motiváltságban és teljesítményben sem – mondta a Rangadó.hu szakértője, Vitelki Zoltán, a Diósgyőr egykori csapatkapitánya, jelenlegi utánpótlás-edzője.

Olvasói sztorik