NB I

Kispesten nem szurkolnak többé

Hemingway elérte, hogy a Honvéd-drukkerek a jövőben nem lesznek jelen szervezett formában a Bozsik-stadionban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kispesti szurkolói csoportok ezúton szeretnék tudatni a hazai futballszerető közönséggel, hogy a Mezőkövesd elleni bajnoki mérkőzéstől kezdve a Bozsik-stadionban szervezett formában nem lesznek jelen, és a hazai meccseken nem buzdítják szeretett csapatukat. Ez egy igen fájdalmas döntés, de úgy érezzük, hogy hosszútávon a kispesti futball és az igaz érzésű Kispest-szurkolók érdekei szerint cselekszünk – írják a 1909.hu oldalon megjelent közleményükben.

Tesszük mindezt azért, mert az Északi Kanyar határozatlan időre történő bezárásával és legutóbbi közleményével klubunk tulajdonosa átlépett egy olyan határt, amit már nem tudunk tűrni. Egyértelművé tette: száműzni kívánja a szurkolókat a saját otthonukból. Onnan, ahonnan a magyarországi szervezett szurkolás elindult, onnan, ahol már több mint húsz éve hétről hétre megtelik egy szektor, hogy télen-nyáron, kánikulában és fagyban egyaránt buzdítsa a jelenleg Budapest Honvéd néven szereplő kispesti futballcsapatot.

A Honvéd tulajdonosa egyértelművé tette, hogy nem a csapata és a Kispest-szurkolók érdekeit tekinti elsődlegesnek. Teszi mindezt álszent és hazug érvekre, igaztalan vádakra alapozva, azért, hogy valamilyen érthetetlen indíttatásból indulatait, frusztrációit kiélhesse, és a világba kürtölhesse. Meggyőződésünk, hogy ez már nem elhibázott tulajdonosi döntés, vitatható üzletpolitika, hanem a Kispest-szurkolók, a kispesti érdekek tudatos rombolása.

Érdemes elolvasni a közlemény folytatását is, ide kattintva!

Olvasói sztorik