NB I

Megvan az első kaposvári győzelem

A Rákóczi 3-1-re győzött a Mezőkövesd otthonában, az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 8. forduló
Mezőkövesd-Zsóry – Kaposvári Rákóczi FC 1-3 (0-2)
Mezőkövesd, 2500 néző. Játékvezető: Becséri
Mezőkövesd: Szántai – Búrány (Menougong, a szünetben), Fótyik, Hegedűs D., Gévay – Kiss M., Farkas B., Pilibaitis, Bognár I. (Petneházi, 64.) – Balajti (Olasz, 72.), Hasrányi. Edző: Véber György
Kaposvár: Ranilovics – Zámbó, Balázs B., Babics, Addo (Jánvári, 71.) – Markus, Bőle, Okuka, Thian (Oláh L., 62.) – Kovács O., Lucas. Edző: Prukner László
Gólszerzők: Harsányi (90.), illetve Thian (2.), Markus (4.), Balázs B. (59.)
Kiállítva:Ranilovics (90.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nyolcadik fordulóig még nyeretlen Kaposvár a Mezőkövesd otthonába látogatott szombat délután. A hazaiak legutóbbi két meccsüket megnyerték, így igazán jó előjelekkel várhatták a találkozót.

Ezért is volt meglepő az első percek történése: a Kaposvár már a második percben vezetéshez jutott. Markus a jobb oldalról tekert a kapu elé, éppen Thiant találta meg a labdája, aki félfordulatból bombázott a kövesdi kapuba (0-1). Alig tért magához a sokkból a hazai publikum, máris jött a következő gól. Ismét az előző két játékos volt a főszereplő, de ezúttal fordított felállásban: Thian labdájával léphetett ki Markus, a tizenhatoson belülre érve pedig kilőtte a hosszú sarkot (0-2).

A kétgólos előny megnyugtatta a vendégeket, kissé leült az iram. Negyed órának kellett eltelnie az első hazai helyzetig, ekkor Harsányi fejelt fölé tíz méterről. A kontrából Markus iramodott meg a jobb szélen, beadását Hegedűs Dávid csúsztatta saját kapuja mellé. Öt perccel később Balajti lépett ki ziccerben, de Ranilovics védett. A félidő első felében pörögtek jobban a csapatok, a második húsz percre csökkent a lendület, csak egy-két kósza próbálkozást lehetett feljegyezni.

A második játékrész hazai rohamokkal kezdődött, az 52. percben Fótyik kísérletezett, három perccel később pedig Balajti próbálkozását hárította Ranilovics. Az 59. percben szabadrúgáshoz jutott az inkább védekezésre koncentráló Kaposvár: Babik 25 méterről bombázott kapura, a kapufáról visszapattanó labdára pedig Balázs Benjamin csapott le, és a hálóba bombázott (0-3).

A 65. percben a Kaposvár részéről Oláh újabb gólt szerezhetett volna, de hat méterről mellé lőtt. A hajrában a Mezőkövesd mindent megtett a szépítés érdekében. A 85. percben Petneházi fejelt kapufát. Öt perccel később Ranilovics ütötte el Olaszt a tizenhatoson belül, a kapust kiállította a játékvezető, a hazaiak pedig büntetőt kaptak. A Kaposvárnak már nem maradt cseréje, így Haruna állt a gólvonalra, de nem tudta kifogni Harsányi lövését (1-3). A ráadásban már nem esett több gól, így a Kaposvár megszerezte első győzelmét az idei bajnokságban.

– Ilyen sokkot még nem láttam – mesélte a Rangadó.hu szakértője, Sivák Sándor, a Mezőkövesd korábbi játékosa, jelenlegi utánpótlás-edzője. – Gyakorlatilag ki se jött a Mezőkövesd az öltözőből, és már kettő-nullás hátrányban volt. Figyelmetlenségből kapta a két gólt a hazai együttes, úgy mondanám, a Kaposvár nem is helyzeteket, hanem lehetőségeket váltott gólra. A két találat rányomta a bélyegét a játék képére, a vendégek behátráltak, átadták a teret és kontrákra rendezkedtek be. A Mezőkövesd támadott becsülettel, bár nem voltak olyan gördülékenyek ezek az akciók, mint a korábbi mérkőzéseken. A második félidőben olyan helyzetek maradtak ki hazai oldalon, amelyeket korábban rendre értékesített a csapat. Kis szerencsével legalább döntetlenre lehetett volna menteni ezt a meccset. Null-három után is kimaradt két ziccer, és a hajrában is a kapufán csattant a labda. Aki látta ezt a meccset, az megállapíthatta, hogy ha reggelig játszik a Mezőkövesd, akkor sem rúg gólt. A végén aztán mégis sikerült a szépítés, de ehhez kellett az is, hogy Ranilovics buktassa Olaszt a tizenhatoson belül. Nem játszott rosszul a Mezőkövesd, szó sem volt arról, hogy esetleg elbízta volna magát, egyszerűen ma elpártolt a szerencse a csapat mellől.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik