NB I

A Haladásé a leghosszabb sorozat

A szombathelyiek hat meccs óta veretlenek az NB[nbsp]I-ben, az MTK ötöt bukott zsinórban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az OTP Bank Liga előző fordulójában a Debrecen rangadót nyert a Videoton ellen, és így átvette a vezetést a tabellán. A fehérváriak első vereségüket szenvedték el az idei kiírásban, ezzel pedig egy hatmeccses veretlenségi sorozata lett a múlté.

A múlt vasárnapi mérkőzés apropóján a Rangadó.hu legújabb összeállításában az aktuális NB I-es sorozatok közül szemezgetünk, megnézzük, mely csapatok futnak kiemelkedő szériát az élvonalban.

A Haladás már hat meccs óta veretlen

Még az első fordulóban, a Videoton otthonában szenvedett vereséget a Szombathelyi Haladás. A vasi zöld-fehérek azóta veretlenek az élvonalban, ezzel jelen pillanatban az övék a leghosszabb vereség nélküli széria az NB I-ben. Artner Tamás tanítványai az elmúlt hat kör alatt legyőzték az MTK-t és a Lombard Pápát, illetve döntetlent játszottak a Győrrel, a Debrecennel, a Kecskeméttel és az Újpesttel is.

A második leghosszabb veretlen sorozaton a Diósgyőr, a Pécs és a Győr osztozik. Előbbi két együttes az elmúlt három fordulóban kilenc pontot gyűjtött, ezzel övék a leghosszabb hibátlan menetelés a mostani állás szerint. Mindkét alakulatnál egy döntetlen előzi meg a mostani sorozatot. A bajnoki címvédő ETO is négy találkozó óta veretlen, legutóbbi két mérkőzését megnyerte, előtte lévő két bajnokiján pedig döntetlent ért el.

Ahogy azt a bevezetőben említettük, az előző fordulóig a Videoton veretlen volt a bajnokságban, azonban a DVSC megszakította ezt a sorozatot.

Van, akiknek nem megy

A leghosszabb nyeretlen széria a Kaposvári Rákóczi nevéhez fűződik. Prukner László csapata az első hét fordulóban csupán egyetlen döntetlent tudott kicsikarni, így még nyeretlen az idei kiírásban. Zsinórban öt vereségével abszolút mélyrepülőnek számít az MTK, és a kiváló rajtot fogó Lombard Pápa is sorozatban harmadszor maradt pont nélkül – utóbbi azonban tíz megszerzett pontjával még mindig ott van az élmezőnyben.

Zsinórban háromszor volt eredményes a Loki csatára

A Debrecen támadója, Dalibor Volas az elmúlt három fordulóban rendre eredményes tudott lenni. A legutóbbi fordulóban a Videotonnak egy, előtte a Pécsnek szintén egy, azt megelőzően a Fradinak pedig két gólt lőtt.

Olvasói sztorik