NB I

Hátrányból fordított az ETO

A Győri ETO 2-1-re győzött az MTK otthonában az élvonal hetedik fordulójának utolsó meccsén.
OTP Bank Liga, 7. forduló
MTK – Győri ETO 1-2 (1-0)
Hidegkuti-stadion, 500 néző. Játékvezető: Andó-Szabó.

MTK: Hegedüs L. – Poór (Hajdú A., 87.), Kálnoki Kis, Vukmir, Fejes (Kelemen, a szünetben) – Pölöskei Zs., Batik – Frank (Vass P., 76.), Kanta J., Ladányi – Eppel. Edző: Garami József.

Győr: Kamenár – Svec, Lipták, Lang, Völgyi – Kronavater (Kalmár, 90.), Kamber, Pátkai – Varga R. (Kink, 79.), Andrics (Lázok, 56.), Rudolf. Edző: Pintér Attila
Gólszerzők: Kanta (18.), illetve Rudolf (65.), Lázok (89.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mindkét csapat a vártnál gyengébben kezdte a bajnokságot. Tavaly az MTK a negyedik helyen végzett, a Győr pedig aranyérmet nyert, ehhez képest a két csapat a 13. és a 14. helyen szerénykedett.

A negyedik percig kellett várni az első lehetőségre, amikor Pölöskei Zsolt 25 méterről tornáztatta meg egy bombával Kamenárt. A kapus a helyén volt, és kiütötte a bal alsó felé tartó labdát. Nem volt nagy iram ezekben a percekben, további helyzeteket egyik oldalon sem sikerült kialakítani. A 18. percben aztán megszerezte a vezetést az MTK. A tizenhatos előtt Kanta József két szép csellel elküldte a győri védőket, majd a bal sarokba emelt. A kapus csak belekapni tudott a labdába (1-0).

A 22. percben Rudolf Gergely végezhetett el szabadrúgást kecsegtető helyről, körülbelül húsz méterre a kaputól. Lövése azonban célt tévesztett, bő egy méterrel tekert a bal alsó mellé. A hátrány ellenére nem aktivizálta magát jobban a bajnoki címvédő, teljesen leült a mérkőzés. Sok említésre méltó dolog nem történt, a 45. percben Kronaveter 35 méteres lökete zárta le a félidőt, ami egy méterrel a kapufa fölött zúgott el.

A második játékrész is MTK-helyzettel indult, de Kanta szögletét követően Batik három méterre a kaputól erőtlenül fejelt, így könnyedén védett a győri kapus. A játék képe azonban továbbra sem változott. Leginkább mezőnyben zajlott a játék, nem pörögtek fel a játékosok. Nem sok előjele volt annak, hogy a Győr a 65. percben egyenlített. Kamber adott be egy labdát, Rudolf Gergely pedig a kapunak háttal állva, fejjel a hálóba csúsztatott (1-1). A támadó ezzel első győri bajnokiján rögtön gólt szerzett.

A 78. percben majdnem sikerült visszavenniük a vezetést a fővárosiaknak. A kapulövésre készülő Pölöskeit Svec szerelte, de a labda Vass elé csorgott. Nyolc méterről lőtt, de Kamenár a helyén volt. A folytatásban Svec talált a hálóba, de a gólját nem adta meg a játékvezető, mert előtte Pátkai szabálytalankodott a kapussal szemben.

A 89. percben aztán érkezett a slusszpoén: Pátkai indította Lázok Jánost, aki 12 méterről a kapuba gurított (1-2). A hajrában újabb gól már nem született, így a Győr tett egy lépést a középmezőny felé.

– Érdemben a Győr egyenlítő gólját követően lehetett fociról beszélni, addig totálisan impotens játékot mutatott be az ETO – mondta a Rangadó.hu szakértője, Herédi Attila, az Újpest egykori válogatott játékosa, a Jászapáti edzője. – Úgy gondolom, kevés meccset fognak így megnyerni, most is óriási szerencséjük volt. Gyakorlatilag az egyenlítő góljukat is találták, mert nagy védelmi hiba előzte meg. Onnantól kezdve teljes adok-kapok alakult ki, amiből szerencsésebben jöttek ki. Igazság szerint sajnáltam az MTK-t, mert nem érdemeltek vereséget. De ha azt nézzük, hogy a Győr mennyivel jobb játékosállománnyal rendelkezik, és mennyivel komolyabb a költségvetése, akkor nem történt meglepetés. Bosszantó lehet így kikapni. A focija megvan az MTK-nak, de valahogy nyerni kell megtanítani a csapatot.

Olvasói sztorik