NB I

Zsinórban immár hatodszor…

A Diósgyőr hazai pályán 5-0-ra kiütötte a megyei rivális Mezőkövesden az élvonal tízedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 10. forduló
Diósgyőri VTK – Mezőkövesd-Zsóry 5-0 (1-0)
Diósgyőr, 5000 néző. Játékvezető: Bognár T.
DVTK: Rados – Gohér, Kádár, Vadász, Eperjesi – Kosztics (Elek Á., a szünetben), Abdouraman (Bacsa, a szünetben), Gosztonyi (Batioja, 72.), Nikházi – Barczi, Futács. Edző: Tomiszlav Szivics
Mezőkövesd: Horváth T. – Búrány, Fótyik, Hegedűs D. (Bagi, 87.), Szalai V. – Kiss M., Farkas I B., Pilibaitis (Ficsór, 53.), Éles – Menougong (Balajti, 62.), Harsányi. Edző: Véber György
Gólszerzők: Futács (34., tizenegyesből 54.), Bacsa (66., 84.), Batioja (81.)
Kiállítva: Horváth T. (50.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Rendkívül lendületes, támadószellemű játékkal kezdte a megyei rangadót a Mezőkövesd, amely több veszélyes támadást is vezetett. A 12. percben Harsányi Zoltán lepattanó lövése épphogy a kapu mellé ment. Négy perccel később Éles Szilárd kísérlete alig kerülte el a kaput, majd Pilibaitis lőtt fölé, távolról. A 19. percben Gosztonyi próbálkozása kevéssel ment kapu mellé. A 22. percben Pilibaitis közeli lövését védte Rados, a litván játékos ismétlése pedig a kapu fölött süvített el. Egy perc múlva Pilibaitis beadása mindenki, és a kapu előtt is elsuhant.

A 29. percben Barczi beadását Futács fejelte arasznyival a kapufa mellé. Hasonló jelenet zajlott a pályán a 34. percben: Barczi pontos beadását Futács a hálóba fejelte. A játékvezető annak ellenére megadta a gólt, hogy a hazaiak csatára lesen volt. A 44. percben Futács fejelt egy szöglet után, de blokkolták a veszélyes kísérletét.

A szünet után Horváth Tamás buktatta Bacsa Patrikot a tizenhatoson belül, ezért a játékvezető kiállította a Mezőkövesd kapusát. Emlékezhetünk rá, hogy az előző fordulóban Szántai Levente kapott piros lapot, ezért most Ficsór Dávid személyében újoncot avattak a vendégek. A büntetőt Futács a hálóba lőtte (2-0). Az 59. percben Kiss Máté ívelését kellett védenie Radosnak.

A 63. percben Nikházi lövését védte Ficsór. Három perccel később Bacsa Patrik egy ritkán látható, gyönyörű szóló során három védőt is kicselezett, majd a kapuba lőtt (3-0). A 71. percben Balajti ígéretes lövését blokkolta Vadász Viktor. Két perccel később Batioja bejátszása után a középen becsúszó Bacsa néhány centivel lemaradt a labdáról. A 78. percben Harsányi lövése után a labda az egyik biztonsági őr hátán csattant.

A 81. percben Futács remek kiugratása után Gohér Gergő pontos passzal szolgálta ki Batioját, aki a hálóba lőtt (4-0). Három perc elteltével Futás passzát a középen érkező Bacsa értékesítette (5-0). A miskolciak immár hatodszor nyertek a bajnokságban megszakítás nélkül, és szintén hatodszor abszolválták kapott gól nélkül a meccset.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Őze Tibor, a Diósgyőr és a Nyíregyháza egykori vezetőedzője elemezte:

Borsodban nagyon szeretik a labdarúgást, volt szerencsém ezt személyesen is tapasztalnom, amikor kétezer-négyben feljutottunk. Most ráadásul megérkezett a kistestvér, tehát minden adott volt ahhoz, hogy egy jó mérkőzés kerekedjen. Nagyszerű hangulatban kezdődött a meccs, és a vendég Mezőkövesd némi meglepetésre megilletődöttség nélkül kezdett játszani, s inkább a hazaiak játéka akadozott.

Az első félidő közepén aztán átvette az irányítást a Diósgyőr, mert rendkívül jó ritmusban, állandó helyváltoztatással játszott a négy középpályása. Futács Márkó látszólag egyedül volt elöl, de nagyszerű ütemben éreztek mellé a középpályások. Megérdemelten szerzett vezetést a házigazda. Látszólag meglepő cseréket hajtott végre Tomiszlav Szivics a szünetben: levitt két védekező típusú játékost. Később kiderült, a jobboldali védekezést próbálta erősíteni.

Döntő szituáció volt a második gól. A mondás szerint nem léphetsz kétszer ugyanabban a folyóba, a mezőkövesdieknél viszont másodszor is kiállították a kapust. Ez a meccs azonban nem úgy folytatódott, mint Pakson. Rutintalan kapussal kellett játszaniuk a vendégeknek, ráadásul emberhátrányban voltak, mégis védekező játékost vitt le Véber György. Ez megbosszulta magát, mert a középpályán átvette a hatalmat a Diósgyőr, és egyre-másra vezette támadásait. Ennek fölényes győzelem lett az eredménye.

Nyert a jobb csapat, a jelentős különbséget pedig az okozta, hogy nulla-kettő után a Mezőkövesd nem szervezte meg rendesen a védekezését. A vége már örömfutballt hozott, ami a diósgyőri szurkolóknak és a semleges nézőknek nagy élmény volt. Mezőkövesden érdemes elgondolkodni azon, hogy egy jobb csapat ellen talán jobban kellene alkalmazkodniuk, mert ez a túlságosan nyitott játék nagy különbségű vereséget okoz.

Olvasói sztorik