NB I

Győzelmi sorozatok nyomában

A Debrecen 2006 tavaszán kilenc bajnoki meccset nyert megszakítás nélkül. Ezt a csúcsot nehéz lesz megdönteni!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Kaposvár hétvégi legyőzésével zsinórban ötödik mérkőzését nyerte meg az élvonalban a Diósgyőr, ráadásul 467 perce gólt sem kapott a csapat. A miskolciak ötmeccses győzelmi sorozata adott ihletet a Rangadó.hu alábbi összeállítására, amelyben az utóbbi évek hosszú sikerszériáit gyűjtöttük össze.

Kezdjük egy érdekességgel, ami ugyan nem az élvonalban történt, de nem mehetünk el mellette szó nélkül, pláne, hogy a Diósgyőr csapatáról van szó. A borsodiak egy 14 mérkőzésen át tartó győzelmi szériát produkáltak az NB II Keleti-csoportjának 2010–2011-es kiírásában, ennek köszönhetően jutottak vissza az NB I-be. Ez a széria abban esztendőben egyedülálló volt Európában, ezért az első helyen állt a leghosszabb győzelmi sorozatok összesítésében. A kis kitérő után térjünk vissza az élvonalhoz, amelynek utóbbi nyolc szezonját vizsgáltuk meg.

2012–2013

Az előző szezonban a bajnok Győri ETO nem kezdett valami jól, az első fordulóban négy gólt kapott Debrecenben, majd egy döntetlen következett. A harmadik fordulótól kezdve azonban olyannyira összekapták magukat a győriek, hogy hétmeccses győzelmi szériát produkáltak, amelynek a kilencedik fordulóban lett vége. Az aranyérmes ETO mellett a harmadik helyen záró Bp. Honvéd együttese tudott magáénak egy hosszabb sikersorozatot. A kispestiek a bajnokság hajrájában remekeltek: a 25. és a 29. forduló között minden ellenfelüket két vállra fektették.

2011–2012

Ez a kiírás a győzelmi szériák nagy évadának is mondható, mivel hat nagy sorozatról is be tudunk számolni. Az ebben az esztendőben veretlenül bajnoki címet szerző DVSC repülőrajtot vett a szezon elején, hiszen rögtön egy hétmeccses győzelmi sorozattal kezdte a pontvadászatot. A hajdúságiak keretes szezont zártak, hiszen a parádés rajt mellett zárásként hatmeccses győzelmi sorozattal biztosították a bajnoki címüket. Az ezüstérmes Videoton is két nagy szériát vitt véghez ebben az idényben. A 14-19. forduló között hat-, a 24-30. forduló között pedig hétmeccses győzelmi sorozatot hozott össze. A 2012 tavaszán bronzérmet szerző Győri ETO a Debrecenhez hasonlóan parádésan kezdte a bajnokságot, és az első hét fordulóban minden ellenfelét térdre kényszerítette. Ezen kívül a 19. és a 23. forduló között egy ötmeccses győzelmi sorozatot is véghez vittek a győriek.

2010–2011

Ebben a kiírásban mindössze a bajnok Videoton tudta huzamosabb ideig győztesen elhagyni a pályát, a 6. és a 11. forduló között hat meccsen nem találtak legyőzőre a fehérváriak.

2009–2010

Ebben az idényben is csupán egy nagy győzelmi sorozatot tudtunk feljegyezni. Az aranyérmes Debrecen a 2. és a 8. forduló között nyerte meg mind a hét bajnoki találkozóját.

2008–2009

Erre a szezonra is azt mondhatjuk, hogy a győzelmi sorozatok évada volt. A későbbi bajnok DVSC egy hatmeccses és egy hétmeccses szériát is a magáénak tudhatott a 10-15. és 21-27. forduló között. A tabella második helyén záró Újpest a 16. és a 20. forduló között produkált egy ötmeccses győzelmi szériát, míg a Haladás a szezon hajrájában, a 24. és a 29. forduló között hat meccsét is megnyerte zsinórban, így a szombathelyiek újoncként megkaparintották a bronzérmet az élvonalban.

2007–2008

Ebben a kiírásban a bajnok MTK és a bronzérmes Győri ETO hozott össze egy-egy hosszabb sikersorozatot. A fővárosi kék-fehérek a 11. és a 15. forduló között öt meccsen keresztül gyűjtötték be mindhárom pontot, míg a kisalfödiek szintén ötmeccses sorozatot produkáltak a 15. és a 19. forduló között.

2006–2007

A hét évvel ezelőtti pontvadászatban két elképesztő szériát is véghez vittek a csapatok. A bajnok Debrecen és az ezüstérmes MTK is egy nyolc mérkőzésen át tartó győzelmi sorozatot tudhatott magáénak. Ezeken kívül még két ötmeccses győztes szériát lehet feljegyezni ebből a szezonból, a DVSC-nek a sorozatban megnyert nyolc meccse mellett még egy ötmeccses nyertes periódusa is volt, illetve a bajnokságot a harmadik helyen záró Zalaegerszeg is játszott zsinórban öt olyan találkozót, amikor győztesen jött le a pályáról.

2005–2006

Ebben az évben hozta össze a Debrecen az NB I utóbbi éveinek leghosszabb győzelmi sorozatát. A hajdúságiak fantasztikusan hajráztak a szezonban, a 22. és a 30. forduló között minden meccsüket megnyerték, és a kilencmeccses győzelmi szériának is köszönhetően megszerezték a bajnoki aranyérmet. A DVSC mellett az ezüstérmes Újpest egy ötmeccses, a bronzérmes Videoton pedig egy hétmeccses sorozatot vitt véghez ebben a kiírásban.

Olvasói sztorik