NB I

Dzsudzsák nélkül nyert a Dinamo

Királyék fájó vereséget szenvedtek, Vadócz betalált.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu légiós-körkép rovatában a külföldön szereplő honfitársaink vasárnapi teljesítményét összegezzük.

Nem jutott szóhoz a Dinamo Moszkva magyar szélsője, Dzsudzsák Balázs az orosz bajnokság 11. fordulójában. A 26 esztendős labdarúgó együttese hazai pályán a Krilja Szovjetovot fogadta, és Kokorin, valamint a csereként beálló Zsirkov góljával sima, 2-0-s győzelmet aratott.

Dzsudzsák, akit a héten több európai élcsapattal – köztük a német Hamburggal és az olasz Internazionaléval is – szóbahoztak, még csak csereként sem kapott lehetőséget Dan Petrescu vezetőedzőtől. A moszkvai alakulat győzelmével feljött a bajnokság ötödik helyére.

A magyar válogatott kapust foglalkoztató 1860 München a Kaiserslautern otthonába látogatott, és esélye sem volt a pontszerzésre. Az első félidőt ugyan még kihúzták az “oroszlánok”, többek között Király Gábor remek védéseinek is köszönhetően, ám a második játékrészben háromszor is kapitulálni kényszerültek, így sima 3-0-s vereséget szenvedtek idegenben.

Hajnal ha lehet még ennél is rosszabbul járt. Hiába a hétközi kupafordulóban elért gólja és gólpassza, a St. Pauli ellen nem jutott szóhoz: kisebb izomsérülés miatt még csak a keretben sem kaphatott helyet. Együttese 2-1-es vereséget szenvedett hazai pályán a hamburgiaktól, ami azt jelenti, hogy 9. forduló után továbbra is a Bundesliga 2. utolsó helyén állnak.

Adorján Krisztián nem lépett pályára a Twente ellen kiütéses vereséget szenvedő Groningenben. A zöld-fehérek több mint egy félidőt emberhátrányban játszva végül 5-0-ra kaptak ki a holland bajnokság nyolcadik fordulójában.
Vele ellentétben Gulácsi Péter ezúttal is kihagyhatatlan volt az osztrák Red Bull Salzburg csapatából. A magyar kapust ugyan egyszer mattolni tudták a Wiener Neustadt elleni bajnokin, ám csapata “cserébe” nyolcszor is beköszönt, így a salzburgiak fölényes, 8-1-es sikert értek el.
Lovrencsics Gergő is győztes csapat tagja lehetett, a lengyel Lech Poznan 1-0-ra verte a Widzew Lodz együttesét. Lovrencsics a kapuba ezúttal sem talált be, a 11. percben azonban egy sárga lapot begyűjtött.
Vadócz Krisztián góllal járult hozzá az Odense Midtjylland elleni bravúros döntetlenjéhez. A magyar középpályás az 52. percben egyenlített a dán listavezető ellen, majd a 74. minutumban lecserélték. Az eredmény ezután már nem változott.

Olvasói sztorik