NB I

Bajnokverés Kecskeméten

A Győri ETO 1-0-ra kikapott a KTE otthonában az élvonal kilencedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 9. forduló
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Győri ETO FC 1-0 (0-0)
Kecskemét, 1400 néző. Játékvezető: Vad II
KTE: Antal B. – Mogyorósi, Karan, Póti, Gyagya, Forró – Vukaszovics, Szavics (Nagy P., 64.), Pekár (Balázs Zs., 84.) – Barry (Patvaros, 80.), Rajczi. Edző: Bekő Balázs
Győr: Kamenár – Svec, Wolfe, Lipták, Dinjar (Andrics, 58.) – Pátkai, Kamber, Mevoungou (Trajkovics, 70.) – Lázok, Varga R., Kink (Martínez, 58.). Edző: Pintér Attila
Gólszerző: Szavics (54.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A vendégek Völgyi Dánielt betegség, Dudás Ádám, Takács Ákos és Rudolf Gergely sérülés, Marek Strestík pedig eltiltás miatt hiányzott a bajnokcsapatból. A hazaiaknál Ebala és Oussou nem állt rendelkezésre.

Az első félidőről nem lehet rosszat mondani, mert a játék irama rendben volt, és mindkét csapat törekedett a támadásépítésre, komoly ziccerek mégsem alakultak ki. A játékrész első fele a győrieké volt, de sok pontatlanság csúszott a vendégek és az alföldiek futballjába is. Nagyjából húsz perc elteltével átvette a kezdeményezést a Kecskemét. A 19. percben Pekár szabadrúgása Rajczi lábán irányt változtatott, de a kapu mellé ment.

A 23. percben a kisalföldiek szerezhettek volna gólt, de egy szöglet után két lövést is blokkoltak a hazaiak. A 29. percben a kapujából kimozduló Kamenár összeütközött Barryvel, de a játékvezető nem adott büntetőt. Kevés helyzet adódott az első periódusban, de pontrúgások után a Győrnek volt több lehetősége.

A játék képe a második félidő elején sem változott, de az 54. percben Szavics távoli lövése a hálóban kötött ki (1-0). Két perccel később Póti Krisztián, az 58. percben pedig Rajczi közeli lövését védte Kamenár. A gól után is a Kecskemét volt agresszívabb, pedig a vendégeknek kellett volna hajtaniuk az egyenlítésért. Labdabirtoklásban jobb volt az ETO, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg.

A 74. percben Varga Roland lövését védte Antal Botond, majd Trajkovics a földre került, de a bíró nem adott tizenegyest. Ez volt az első veszélyes győri lehetőség, amelyet kisvártatva még egy követett, de ennyi… A 87. percben Rajczi passza után Balázs Zsolt az első labdaérintésével eldönthette volna a meccset, de gyengén a kapu mellé gurított. A kecskemétiek pontosan és hősiesen védekeztek. A 89. percben Svec lőtt a kapu mellé.

Ezzel megszakadt a Kecskemét rossz, illetve a Győri ETO jó sorozata. Érdekesség, hogy a győriek még soha nem tudtak bajnoki meccset nyerni a KTE otthonában.

– Az első félidőre azt mondom, gyalázat. Pintér Attila szerint felbillent a pálya. Én nem éreztem, maximum az utolsó tíz percben. És mi az, hogy egy-két játékos elgondolkodhatna? Én azt mondom, ha a főnöke helyében lennék, elgondolkodnék, hogy ért-e a szakmájához? Megkapott minden játékost, akit megkaphatott támadásban, de ő védő volt, ezért mint edző, nem tudja megtanítani a társaságot a támadásvezetésre – mondta a Rangadó.hu szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO egykori válogatott játékosa. – Az első félidőben nagy nulla volt az ETO támadásban. Passzolgattak jobbra-balra, ez egy dolog. A Kecskemétnek létfontosságú volt a siker, de ez már nem Szivics csapata, amely mindenkivel pariban volt, csúszott-mászott, és szinte mindenki ellen képes volt jól játszani. A bajnokcsapat sem engedheti meg magának, hogy a pontrúgások utáni lehetőségek kivételével ne tudjon helyzetet kialakítani. Nem a játékosokat okolom, mert ez Magyarország egyik, ha nem a legjobb kerete.

Olvasói sztorik