Máris érik az eltiltás

Hét forduló után nyolcan rendelkeznek négy sárga lappal. A derbin egy játékos lehet veszélyben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Viszonylag sok figyelmeztetéssel, kiállítással kezdődött az OTP Bank Liga jelenlegi idénye. Korábbi összeállításunkban külön is foglalkoztunk a meglepően „színes” rajttal. Azóta némileg visszavettek a csapatok, egyáltalán nem a fegyelmezetlenségekről szólnak a fordulók, de azért nem szabad elfelejteni, bizony gyűltek a figyelmeztetések az első körben. A dolgok pedig nem vesznek, sokkal inkább átalakulnak… Jelen esetben egymeccses eltiltássá.

Ennek apropóján a Rangadó.hu legújabb összeállításában annak nézünk utána, vajon a nyolcadik fordulóban kik juthatnak az eltiltás sorsára már egy kisebb taktikai szabálytalanság után is. Ne feledjük, a forduló egy Fradi–Újpest derbit is tartogat számunkra, de láthatjuk, csak egy játékosnak kell jobban fegyelmeznie magát az ottani mezőnyből.

Takács zsinórban négyszer, Babics mindig idegenben sárgult be

Veszélyben érezheti magát a diósgyőri Takács Péter, a középpályás ugyanis a hat lejátszott mérkőzésén már négy sárga lapnál jár. A második és az ötödik forduló között gyűjtötte be
ezeket, zsinórban négy meccsen figyelmeztették a játékvezetők.

A Videotonból Caneira is közel áll az egymeccses kényszerpihenőhöz, neki is négy sárgája van már az idei NB I-es kiírásban. Csakúgy, mint csapattársának, Vinicíusnak. Mindketten három hazai és egy idegenbeli meccsen voltak keményebbek a kelleténél. Caneirának egyébként a szombati, Kecskemét elleni találkozón nem léphet pályára, mert az MLSZ fegyelmi bizottsága eltiltotta a debreceni öltöző ajtajának berúgásáért.

A Honvédban Alcibiadénak kell jobban figyelnie az ütközéseknél, őt az első, a harmadik, az ötödik és a hatodik fordulóban rótták meg színes kártyával.

A Kaposvárnál Stjepan Babics nem bírt magával az idegenbeli mérkőzéseken, rendre begyűjtött egy-egy lapot, amikor vendégségben voltak. Minden páratlan fordulóban idegenben játszott a Rákóczi, így már négy figyelmeztetésnél tart a horvát középpályás.

A derbi résztvevői közül csak Litauszki lehet veszélyben

Könyves Norbertnek sem kell sok, hogy ingyen jegyet váltson valamely következő paksi bajnokira. A játékos eddig párosával gyűjtötte a lapokat, az első két fordulóban és az ötödik-hatodik körben jegyezték fel a nevét a sárga kártyára.

A felcsúti Puskás Akadémiánál is találunk olyan játékost, aki alig hét forduló alatt máris közel áll az eltiltáshoz: Farkas Norbert a legutóbbi, Diósgyőr elleni bajnokin immár negyedszer sárgult be, így neki is vigyáznia kell.

A négy sárga lappal rendelkezők sorát az újpesti Litauszki Róbert zárja. Kezdőként eddig minden alkalommal kapott egy lapot az idei szezonban, ráadásul csereként egy félidőt játszva is besárgult egy alkalommal, így talán nem is véletlen, hogy a legutóbbi fordulóban csak a kispadon kapott helyet a Haladás elleni bajnokin. Hiszen hétvégén jön a Fradi elleni derbi, ahonnan nem lenne jó öt sárga miatt hiányozni.