NB I

Szervezettebb lett a védekezésük

Mohl Dávidnak többet jelent a Kecskemét elleni bajnoki, mint egy átlagos meccs, ezért pluszmotivációval készül.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Megindult felfelé a táblázaton a Pécs, hiszen az elmúlt két bajnokiját egyaránt sikerrel abszolválta. Az előző forduló egyben meglepetést is jelentett, hiszen a listavezető DVSC-t sikerült legyőznie 2-1-re. Mohl Dávid szerint annyiban változott a játékuk, hogy a védekezésük egyértelműen szervezettebbé vált, és a kapu előtt is hatékonyabbak lettek, így nem csoda, hogy már az eredmények is jönnek.

– Szerintem a győzelmeink előtt sem játszottunk rosszul, ha a kialakított helyzeteinket berúgjuk a korábbi fordulókban, akkor biztos vagyok benne, hogy most előrébb állnánk a tabellán – mondta Mohl Dávid a Rangadó.hu érdeklődésére. – Azóta annyiban sikerült javulnunk, hogy a védekezésünk valamivel szervezettebb lett, a csapat egységesebben tudja megvalósítani az elképzelt taktikát. Ami pedig szintén fontos, hogy azokat a helyzeteinket, amelyek adódnak, egyre jobb hatékonysággal tudjuk kihasználni. Többször is az egyéni hibáinkból éltek meg az ellenfelek, nagy helyzeteket nem sikerült ellenünk kialakítaniuk. Ha ezekre a dolgokra még jobban oda tudunk figyelni, akkor jönni fognak az eredmények, és egyre magabiztosabb lesz a társaság is.

A hetedik fordulóban a Kecskemét otthonába látogat a Pécs, ami több szempontból is különleges mérkőzés lehet. Az alföldiek éppen a PMFC-t előzik meg a tabellán, így kiélezett csatára van kilátás. Mohl Dávidnak pedig azért jelent némi pluszt ez a mérkőzés, mert éppen a KTE-től igazolt a baranyai alakulathoz idén nyáron.

– Ha át tudjuk menteni a korábbi formánkat, akkor szerintem jó eséllyel léphetünk pályára Kecskeméten is – folytatta a 28 éves középpályás. – Nekem egyéni szempontból különleges lesz ez a találkozó, hiszen nagyon jól éreztem magam korábban ott, nehéz volt őket elhagyni. Megszerettem a várost és a szurkolókat. De a profi sport erről szól. Természetesen pluszmotivációt jelent nekem korábbi csapatom ellen szerepelni, de ettől függetlenül ugyanúgy készülök most is, mint korábban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik