NB I

Oda a DVSC veretlensége

Hiába iktatták ki Pölöskey Pétert a PMFC játékából a debreceniek, mégis kikaptak Pécsett.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 6. forduló
Pécsi MFC-Matias – Debreceni VSC-TEVA 2-1 (1-1)
Pécs, 2500 néző. Játékvezető: Becséri
PMFC: Gőcze – Fodor F., Romic, Balogh B., Mohl – Horváth A., Koller – Szatmári, Fröhlich (Márkvárt, 75.), Uzoma (Nagy J., 65.) – Grumics (Deutsch B., 91.). Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
DVSC: Verpecz – Lázár P., Mészáros N., Máté II P., Vadnai (Trninics, 89.) – Bódi (Ferenczi J., a szünetben), Zsidai, Szakály, Selim Bouadla – Kulcsár T. (Szécsi M., 22.), Volas. Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Koller (31., 67.), illetve Volas (5.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A DVSC nem engedte pályára lépni Pölöskey Pétert, aki éppen Debrecenből került Pécsre, kölcsönbe. A meccs előtt a hazaiak edzője, Lőrincz Emil elmondta, a két klubtulajdonos megállapodása miatt maradt ki a csatár. Ehhez képest a szünetben Feleki Attila ügyvezető a szakmai stáb döntésével indokolta mindezt. Hogy mi zajlik a kulisszák mögött, nem tudjuk, csak sejtjük, de legalább egy közös álláspontot kialakíthattak volna házon belül, amit a televíziónyilatkozatokban képviselnek, hogy ne beszéljenek össze-vissza…

Pölöskeyn kívül a sérült Gaál Miklós is hiányzott a hazaiak közül, Gőcze Gergő pedig a kapuban ragadt, hiszen Dibusz Dénest az eltiltása lejárta után is csak a kispadra nevezték. A vendég hajdúságiaknak az eltiltott Korhut Mihály, illetve a sérült Damahou és Morozov játékát kellett nélkülözniük.

A második perc hozta az első ígéretes lehetőséget: Mohl beívelését Fröhlich Roland veszélyesen lőtte kapura, de egy védőről kipattant a labda. Az ötödik percben máris megszületett a meccs az első gólja: Kulcsár Tamás két ember között betört a tizenhatoson belülre, passzát pedig az őrizetlenül hagyott Volas értékesítette (0-1).

A 13. percben Zsidai László kapott remek labdát Szakály Pétertől, de lövés helyett elpasszolta keresztbe a kapu előtt a labdát, Volas becsúszva csak az oldalhálót találta el. A 21. percben Vadnai Dániel ellökte Szatmári Lórándot a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélte meg a hazaiaknak jogosan járó büntetőt.

Három perccel később Verpecz luftot rúgott a tizenhatoson kívül, de sikerült korrigálnia, mielőtt Fröhlich lecsapott volna a labdára. Az ígéretes kezdést követően egyébként nagyon visszaesett a meccs színvonala. Persze, ez aligha érdekelte a hazaiakat, miután kiharcolták az egyenlítést: a 31. percben Szatmári szögletét Koller Krisztán fejelte a hálóba (1-1).

A baranyaiaknak már a gól előtt is volt néhány ígéretes akciójuk, és a folytatásban is támadásban maradtak. A 39. percben Máté II Péter lerántotta Grumicsot a tizenhatos vonalán, de a bíró ezúttal sem ítélt a debreceniek ellen. Két perccel később Uzoma beadása után Fröhlich fejelt közvetlen közelről, de Verpecz reflexmozdulattal hárított.

Bár a csapatok törekedtek a támadásépítésre, a szünet utáni szűk húsz percben nem sok említésre méltó esemény történt. A 64. percben Volas passza után Ferenczi János elé került a labda, de közeli lövését Gőcze védeni tudta. Nem csak a vendégek, a pécsiek is felbátorodtak, és három perccel később Fröhlich passzát Koller 16 méterről a hálóba bombázta (2-1).

A 76. percben Selim Bouadla távoli bombája a kapufán csattant, a labda Ferenczi János elé került, a kapu mellé lőtt. Kisvártatva Szakály fejese után támadt némi vita a vendégek és a játékvezető között, mert a debreceniek bent látták a labdát, a bíró viszont kifelé ítélt szabadrúgást… A 81. percben ismét veszélyeztetett a DVSC: Vadnai szögletét Lázár Pál fejelte kapura, és Gőcze most is csak milliméterekkel a gólvonal előtt tudta megfogni a labdát. Vagy mögött?!

A hajrában nagyon felpörgött a játék, Ferenczi lövését Gőcze bravúrral védte, tehát több gól már nem született. A pécsiek több mint 13 év után tudtak ismét bajnoki meccset nyerni a Debrecen ellen.

– Jól játszott a Pécs, viszont észrevehető volt, hogy a debreceniek lekezelően kezdték a meccset. Aztán egy szerencsés góllal szereztek vezetést, hiszen a hazaiak labdaeladása utáni kontrából találtak be – elemezte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Turi Zsolt, a Pécs korábbi kiváló játékosa, jelenlegi utánpótlás-edzője. – Helyzetei inkább a Pécsnek voltak, és elmaradt egy jogos tizenegyes, a Szatmári elleni szabálytalanság után. Összeszedetten, jól játszottak a baranyaiak, mindent megtettek a győzelemért, és a szünet előtt egy szép fejes-góllal sikerült egyenlíteniük. Érzésem szerint a DVSC szinte végig alárendelt szerepet játszott, csak az utolsó tíz-tizenkét percben próbálta meg felpörgetni a lagymatag játékát, de ez nem sikerült. A vendégeknek is voltak lehetőségeik, és döntő szituáció volt egy-egynél Gőcze Gergő nagy védése, mert az ellentámadás végét gólt szerzett a Pécs. Bíztam benne, hogy a PMFC azt a stabil játékát nyújtja most is, amit az MTK ellen láthattunk. Szinten minden egyes megmozdulás veszélyt jelentett, így megérdemeltnek tartom a hazai sikert.

Olvasói sztorik