NB I

Az elmúlt tíz év a mérce

Kulcsár Tamás reméli, hogy hamarosan a hátáról is a kapuba pattan a labda.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Remek játékkal és emlékezetes győzelemmel örvendeztette meg szurkolóit a DVSC, amely vasárnap 4-1-re nyert a Ferencváros ellen. A debreceniek produkciója kísértetiesen hasonlított ahhoz az időszakhoz, amikor veretlenül teljesítették a bajnoki szezont. Az összkép is impozáns: a szombathelyi döntetlenen kívül kizárólag sikerek övezik a Loki útját, amely jobb gólkülönbségének köszönhetően a tabella élén áll.

A Rangadó.hu érdeklődésére a hajdúságiak csatára, Kulcsár Tamás kifejtette: számukra nem csak az a bizonyos idény a mérce, hanem összességében a klub elmúlt tíz éve.

– A Fradi ellen ismét úgy játszott a Debrecen, mint a bajnoki címmel zárult, veretlen szezonban!
– Persze, hiszen nagyjából ugyanúgy nézünk ki. Visszaálltunk az eredeti felállásba, a csapatnak van egy erős magja, amely kiegészült újakkal, akik abszolút beleillenek ebbe a brigádba. Fontosak a visszajelzések, de mi ugyanezeket érezzük belül is, hiszen kritikusak vagyunk magunkkal szemben, ami szintén nagyon jó. A pályán belül, és azon kívül is együtt vagyunk – mondta Kulcsár Tamás.

– Zavarja a játékosokat, hogy a DVSC-vel kapcsolatban még mindig az a bizonyos szezon az összehasonlítási alap?
– Nem csak az a mérce, hanem összességében az elmúlt tíz év. Magunkkal szemben is igényesek vagyunk, és vannak elvárásaink, és ugyanúgy kudarcnak éljük meg, ami nem jön össze. Ilyen volt a kupakiesés, illetve a tavaszi hatodik hely is.

– Volt egy nagy lehetősége a harmincnyolcadik percben. Sajnálja, hogy kimaradt, vagy egy ilyen siker után szinte mindegy?
– Nem mindegy, persze, hogy sajnálom. Azon kívül egyébként volt még egy lehetőségem a Ferencváros elleni meccsen. Sajnos sok helyzetem kimarad mostanság, remélem, ez hamarosan a visszájára fordul, és a hátamról is bepattan a labda. Nagyon fáradt voltam, de a többiek is, mert bejött a klímaváltozás, amit a szervezet bizony megérez.

– Mit vár a következő feladattól, a pécsi mérkőzéstől?
– Jó állapotban van a csapat, és magabiztosak vagyunk, de nem lesz egyszerű meccs. Nem rossz csapat a Pécs, de úgy érzem, kicsit még formálódik. Célunk, hogy minél több győzelmet összeszedjünk a sikereink érdekében.

Olvasói sztorik