NB I

Négy Loki-játékos hosszabbított

Szakály Péter, Ferenczi János, Máté Péter és Verpecz István is marad a DVSC-nél.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A debreceni klub négy játékossal is szerződést hosszabbított pénteken: Szakály Péter újabb három, Ferenczi János öt, Máté Péter három, míg Verpecz István négy évre írt alá.

Szakály Péter, a DVSC-TEVA csapatkapitánya 2008 januárjában igazolt a Lokihoz, és számtalan nagy sikerben volt már része a hajdúsági megyeszékhelyen. Három bajnokságot és négy Magyar Kupát nyert, tagja volt a Bajnokok Ligája és Európa Liga csoportkörébe jutott együttesnek. Debrecenből került be a válogatottba, ahol eddig háromszor lépett pályára. A Loki színeiben már 139 NB I-es meccset játszott és 32 gólt szerzett, jelenleg a házi góllövőlista élén áll.

Ferenczi János a DVSC saját nevelésű játékosa. Mindössze 22 éves, a Loki egyik legnagyobb tehetsége. Két éve került az első kerethez, azóta 19 NB I-es mérkőzést játszott és egy gólt lőtt, de ezek a számok magasabbak is lennének, ha nem jön közbe sérülés, amely miatt hónapokra kidőlt.

Máté II Péter szintén Debrecenben nevelkedett, már 18 éves korában bemutatkozott az élvonalban. 2006 nyarán 400 ezer fontért az angol élvonalban szereplő Reading FC-hez szerződött egy évre kölcsönbe. A Portsmouth is érdeklődést mutatott, és a Newcastle is szívesen látta volna. A belsővédő a kontraktus lejárta után visszatért Debrecenbe, azóta ott futballozik, leszámítva azt a fél évet, amíg sérülése után – hogy visszanyerje formáját – az akkor NB I-ben szereplő Szolnoknál játszott. Három bajnokságot és öt Magyar Kupát nyert a Lokival.

Verpecz István kapus 2007 nyarán, mindössze húszévesen igazolt Debrecenbe. Az elmúlt szezonban 27 NB I-es mérkőzésen védett (összesen 49 első osztályú meccse van), és az idei összes tétmérkőzésen is az ő nevével kezdődött az összeállítás – írja a klub honlapja.