NB I

Utoljára éppen a hollandokat vertük

Rossz előjel: a magyar csapat 29 éve nem győzött le nagy csapatot tétmeccsen, idegenben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Október 11-én Hollandiában folytatja a világbajnoki selejtezősorozatot a magyar válogatott. Egervári Sándor csapatára újabb sorsdöntő összecsapás vár, hiszen amennyiben nem győzi le az eddig veretlen, csoportelső ellenfelét, úgy minden bizonnyal búcsút inthet a pótselejtezős reményeknek.

A Rangadó.hu legújabb összeállításában azt nézzük meg, milyen előjelekkel vágunk neki ennek a találkozónak. Mikor veszített utoljára hazai környezetben a holland csapat, és mikor aratott bravúrsikert legutóbb a magyar válogatott.

A hollandok voltak az utolsó nagy skalp

A magyar válogatott legutóbb 2004. június 6-án aratott igazán nagy csapat ellen győzelmet idegenben: a Lothar Matthäus vezette nemzeti tizenegy a portugáliai Európa-bajnokságra készülő német válogatottat múlta felül 2-0-ra. Az emlékezetes találkozó óta igazán erős válogatottat nem győztünk le tétmeccsen és barátságos meccsen sem.

Tétmeccsen utoljára egy híján harminc éve, 1984. október 17-én aratott idegenben győzelmet a magyar csapat. Éppen következő ellenfelünk, a hollandok ellen sikerült ez a bravúr. A világbajnoki-selejtezőn elért 2-1-es siker (Détári Lajos és Esterházy Márton szerezték a góljainkat) óta a magyar csapat nyeretlen a topcsapatok ellen.

Tizenhárom éve veretlenek

A holland válogatott utoljára 2012. május 26-án szenvedett vereséget hazai környezetben. Az Európa-bajnokságra készülő csapat 1-0-s vezetéssel záródó első félidő után 2-1-re kapott ki Bulgária legjobbjaitól. Ez volt az utolsó veresége hazai környezetben.

Ami a tétmérkőzéseket illeti, jóval messzebb kell mennünk időben, hogy vereségre bukkanjunk a hollandok háza táján. Napra pontosan tizenhárom évvel a holland-magyar összecsapás előtt Portugália tudta bevenni a rotterdami Feyenoord-stadiont. 2000. október 11-én szintén világbajnoki selejtezőn a portugálok Rui Costa és Pauleta góljával verték a többi között van der Saar, Davids, Kluivert fémjelezte legendás csapatot – ami végzetesnek is bizonyult, hiszen a selejtezők végén a holland együttes lemaradt a 2002-es világbajnokságról.

Olvasói sztorik