NB I sport

Kilencven percig őrizték az előnyt

A Ferencváros 1-0-ra legyőzte a Kecskemétet a Puskás-stadionban, az élvonal hatodik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 6. forduló
Ferencvárosi TC – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 1-0 (1-0)
Puskás-stadion, 6000 néző. Játékvezető: Andó-Szabó.
FTC: Jova – Besics, Gerson, Adams, Bönig – Jenner (Holman, 73.), Csukics (Gyömbér, 68.), Böde, Józsi (Jovanovics, 85.), Valpoort – Diallo. Edző: Ricardo Moniz
KTE: Németh V. – Mogyorósi, Póti, Karan, Varga R. (Balázs Zs., a szünetben) – Leo (Pekár, 59.), Patvaros (Nagy P., 78.), Vukaszovics, Szavics, Forró – Rajczi. Edző: Bekő Balázs
Gólszerző: Diallo (3.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Himnusszal és gyászszünettel indult a mérkőzés. A háromszoros olimpiai bajnokra, Gyarmati Dezsőre, illetve a szintén nemrég elhunyt Fradi-legendára, Gyetvai Lászlóra emlékeztek a csapatok, szurkolók.

A 3. percben máris megszerezte a vezetést a Fradi: Valpoort tolta meg a labdát a bal oldalon, beadásába még belecsúsztatott Póti, azonban a hosszún így pont a berobbanó Diallo elé került a labda, aki a hálóba fejelt. 1-0. A gól után sem állt le a hazai csapat, továbbra is dolgoztatták a KTE védőit. A kilencedik percben Vukaszovics próbálkozott távolról, felpattanó lövése azonban a gólvonalon helyezkedő Jova ölébe hullt. Néhány kemény belépő is tarkította az első negyedórát, amire a közönség hangos rigmusokkal reagált.

A 16. percben Böde ugratta ki Jennert a jobb oldalon, a holland a tizenhatosig nyargalt, azonban mély keresztbelőtt labdáját nem érte el a hosszún Diallo. Hét perccel később Böde lőtt 18 méterről, a védőn megpattanó lövése a kapufáról vágódott vissza a mezőnybe. Valpoort nagy kedvvel játszott a bal szélen, elfutásai és beadásai rendre megdolgoztatták a vendég védőket. A 30. percben Rajczi beadásába Besics lépett bele, de szerencséjére jó helyre pattant a labda, Jova húzta az ölébe. Két perccel később Jenner ívelt kapura, lecsúszott beadását a gólvonalon ölelte magához Németh Viktor.

A félidő hátralevő részében visszavett a tempóból a Fradi, mezőnyben uralta a játékot, de helyzetekig ritkán jutott el. A 43. percben Böde adott középre, azonban Diallo mögé jött a labda, aki ollózva próbálta volna meg kapura húzni a játékszert, de nem találta el azt. Két perccel később Józsi lőtt kapásból nem sokkal fölé. A félidő végig hazai fölényt hozott, megérdemelt vezetéssel vonultak szünetre a zöld-fehérek.

Böde lövésével indult a második félidő, kapu közepébe tartó lapos szabadrúgását Németh védte magabiztosan. Az 50. percben Jenner adott remek passzt a kiugró Diallonak, aki azonban centikkel a bal kapufa mellé gurított. Záporoztak a ferencvárosi helyzetek, egy perccel később Böde cselezett a tizenhatoson belül, de ballal leadott lövését védte a vendégek kapusa. A saját térfeléről sem engedte ki a hazai csapat a kecskemétieket, szinte egykapuzott második félidő elején a Fradi. Öt perccel később szinte a semmiből egyenlíthetett volna a KTE, de Balázs lövését védte a kiválóan szöget záró Jova Levente.

Kissé kijött a szorításból a Kecskemét, de még így is megmaradt a hazaiak fölénye. A játékrész második felére nagyon leült a játék, alig forogtak veszélyben a kapuk. A 77. percben Böde fejelt kapura, de Németh biztosan védett. A 83. percben a másik oldalon Pekár próbálkozott, lövése pont Jova előtt pattant le, de a kapus másodjára már meg tudta szelídíteni a labdát.

A hajrában két vendég szabadrúgás jelenthetett volna veszélyt, de nem sikerült komoly gondot okozni a lehetőségekkel. Diallo eldönthette volna a meccset a 89. percben, de megpattanó lövése centikkel a felső sarok mellé szállt. Az utolsó percekben már nem változott az eredmény, 90 percig őrizte előnyét a Fradi, így 1-0-ra diadalmaskodott.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán elemezte:

A múlt heti, debreceni fiaskó után talán várható volt, hogy Moniz több helyen változtat a kezdőcsapaton. Az előző fordulóban is a Ferencvárosé volt a legtöbb légiós játékperc, és most is csak három magyar volt a pályán. A Kecskemét jól rajtolt, érezhető volt, hogy nehéz feladat előtt áll az FTC.

Egész pályás letámadással kezdtek a fővárosiak, a vendégek egyetlen pillanatra sem tudták megtartani a labdát, ennek meg is lett az eredménye: Diallo megszerezte a vezetést. Támadásban maradt a Fradi, míg a Kecskemét kulturáltan futballozott a középpályán, hátulról próbálta szövögetni támadásait, de a kapura veszélytelen volt. A félidő utolsó húsz perce unalomba fulladt, de a szünetben a Fradi megérdemelten vezetett.

A második felvonás ugyanúgy kezdődött, mint az első. Ezúttal is tetszett az első húsz perc, komoly helyzetek és jó iram jellemezte ezt az időszakot, igaz, némileg szétszakadt a középpálya. A hajrában megint leült a Fradi, látszott, hogy néhány játékos elfáradt. A KTE átvette a játék irányítását, bár többször kinyílt, ekkor az FTC büntethetett volna, de ezt nem tette meg. A vendégeknek több lehetőségük volt, Balázs Zsolt beállítása sokat lendített a támadójátékukon. Összességében két fél félidőt láttam. Nekem feltűnő volt, hogy a ferencvárosi játékosok rengeteget veszekedtek egymással.

Az alföldiek közül tetszett Patvaros játéka. Az FTC rászolgált a sikerre, mert nagy erőket mozgósított érte. Igen kemény dió volt feltörnie a Kecskemétet, gratulálok Bekő Balázs csapatának, amely kulturált, jól futballt nyújtott. Az első félidőt átaludták, a másodikban megmutatták, hogy komolyan számolni kell velük.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!