NB I

Kilencven percig őrizték az előnyt

A Ferencváros 1-0-ra legyőzte a Kecskemétet a Puskás-stadionban, az élvonal hatodik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 6. forduló
Ferencvárosi TC – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 1-0 (1-0)
Puskás-stadion, 6000 néző. Játékvezető: Andó-Szabó.
FTC: Jova – Besics, Gerson, Adams, Bönig – Jenner (Holman, 73.), Csukics (Gyömbér, 68.), Böde, Józsi (Jovanovics, 85.), Valpoort – Diallo. Edző: Ricardo Moniz
KTE: Németh V. – Mogyorósi, Póti, Karan, Varga R. (Balázs Zs., a szünetben) – Leo (Pekár, 59.), Patvaros (Nagy P., 78.), Vukaszovics, Szavics, Forró – Rajczi. Edző: Bekő Balázs
Gólszerző: Diallo (3.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Himnusszal és gyászszünettel indult a mérkőzés. A háromszoros olimpiai bajnokra, Gyarmati Dezsőre, illetve a szintén nemrég elhunyt Fradi-legendára, Gyetvai Lászlóra emlékeztek a csapatok, szurkolók.

A 3. percben máris megszerezte a vezetést a Fradi: Valpoort tolta meg a labdát a bal oldalon, beadásába még belecsúsztatott Póti, azonban a hosszún így pont a berobbanó Diallo elé került a labda, aki a hálóba fejelt. 1-0. A gól után sem állt le a hazai csapat, továbbra is dolgoztatták a KTE védőit. A kilencedik percben Vukaszovics próbálkozott távolról, felpattanó lövése azonban a gólvonalon helyezkedő Jova ölébe hullt. Néhány kemény belépő is tarkította az első negyedórát, amire a közönség hangos rigmusokkal reagált.

A 16. percben Böde ugratta ki Jennert a jobb oldalon, a holland a tizenhatosig nyargalt, azonban mély keresztbelőtt labdáját nem érte el a hosszún Diallo. Hét perccel később Böde lőtt 18 méterről, a védőn megpattanó lövése a kapufáról vágódott vissza a mezőnybe. Valpoort nagy kedvvel játszott a bal szélen, elfutásai és beadásai rendre megdolgoztatták a vendég védőket. A 30. percben Rajczi beadásába Besics lépett bele, de szerencséjére jó helyre pattant a labda, Jova húzta az ölébe. Két perccel később Jenner ívelt kapura, lecsúszott beadását a gólvonalon ölelte magához Németh Viktor.

A félidő hátralevő részében visszavett a tempóból a Fradi, mezőnyben uralta a játékot, de helyzetekig ritkán jutott el. A 43. percben Böde adott középre, azonban Diallo mögé jött a labda, aki ollózva próbálta volna meg kapura húzni a játékszert, de nem találta el azt. Két perccel később Józsi lőtt kapásból nem sokkal fölé. A félidő végig hazai fölényt hozott, megérdemelt vezetéssel vonultak szünetre a zöld-fehérek.

Böde lövésével indult a második félidő, kapu közepébe tartó lapos szabadrúgását Németh védte magabiztosan. Az 50. percben Jenner adott remek passzt a kiugró Diallonak, aki azonban centikkel a bal kapufa mellé gurított. Záporoztak a ferencvárosi helyzetek, egy perccel később Böde cselezett a tizenhatoson belül, de ballal leadott lövését védte a vendégek kapusa. A saját térfeléről sem engedte ki a hazai csapat a kecskemétieket, szinte egykapuzott második félidő elején a Fradi. Öt perccel később szinte a semmiből egyenlíthetett volna a KTE, de Balázs lövését védte a kiválóan szöget záró Jova Levente.

Kissé kijött a szorításból a Kecskemét, de még így is megmaradt a hazaiak fölénye. A játékrész második felére nagyon leült a játék, alig forogtak veszélyben a kapuk. A 77. percben Böde fejelt kapura, de Németh biztosan védett. A 83. percben a másik oldalon Pekár próbálkozott, lövése pont Jova előtt pattant le, de a kapus másodjára már meg tudta szelídíteni a labdát.

A hajrában két vendég szabadrúgás jelenthetett volna veszélyt, de nem sikerült komoly gondot okozni a lehetőségekkel. Diallo eldönthette volna a meccset a 89. percben, de megpattanó lövése centikkel a felső sarok mellé szállt. Az utolsó percekben már nem változott az eredmény, 90 percig őrizte előnyét a Fradi, így 1-0-ra diadalmaskodott.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán elemezte:

A múlt heti, debreceni fiaskó után talán várható volt, hogy Moniz több helyen változtat a kezdőcsapaton. Az előző fordulóban is a Ferencvárosé volt a legtöbb légiós játékperc, és most is csak három magyar volt a pályán. A Kecskemét jól rajtolt, érezhető volt, hogy nehéz feladat előtt áll az FTC.

Egész pályás letámadással kezdtek a fővárosiak, a vendégek egyetlen pillanatra sem tudták megtartani a labdát, ennek meg is lett az eredménye: Diallo megszerezte a vezetést. Támadásban maradt a Fradi, míg a Kecskemét kulturáltan futballozott a középpályán, hátulról próbálta szövögetni támadásait, de a kapura veszélytelen volt. A félidő utolsó húsz perce unalomba fulladt, de a szünetben a Fradi megérdemelten vezetett.

A második felvonás ugyanúgy kezdődött, mint az első. Ezúttal is tetszett az első húsz perc, komoly helyzetek és jó iram jellemezte ezt az időszakot, igaz, némileg szétszakadt a középpálya. A hajrában megint leült a Fradi, látszott, hogy néhány játékos elfáradt. A KTE átvette a játék irányítását, bár többször kinyílt, ekkor az FTC büntethetett volna, de ezt nem tette meg. A vendégeknek több lehetőségük volt, Balázs Zsolt beállítása sokat lendített a támadójátékukon. Összességében két fél félidőt láttam. Nekem feltűnő volt, hogy a ferencvárosi játékosok rengeteget veszekedtek egymással.

Az alföldiek közül tetszett Patvaros játéka. Az FTC rászolgált a sikerre, mert nagy erőket mozgósított érte. Igen kemény dió volt feltörnie a Kecskemétet, gratulálok Bekő Balázs csapatának, amely kulturált, jól futballt nyújtott. Az első félidőt átaludták, a másodikban megmutatták, hogy komolyan számolni kell velük.

Olvasói sztorik