NB I

Hiányoznak a váratlan húzások

Pölöskei Zsolt számára a hosszú góltalanság bosszantóbb, mint az egymást követő három vereség.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pölöskei Zsolt az előző szezonban valósággal berobbant az élvonalba, hiszen bombagóljait rendszeresen ismételték a televíziós összefoglalókban. Az MTK fiatal játékosa a mostani szezont is eredményesen kezdte: a Mezőkövesd és a Diósgyőr ellen is betalált, azóta viszont „szünetet tart”. De nem csak ő, hanem csapata is, amely az elmúlt három mérkőzését elvesztette, és ezeken gólt sem szerzett.

A Rangadó.hu érdeklődésére a 22 éves középpályás úgy vélekedett, a jelenlegi MTK-ból hiányzik valaki, aki váratlan húzásokra képes.

– A zsinórban elszenvedett három vereség, vagy a három meccs óta tartó góltalanság a bosszantóbb?

– Inkább az a zavaróbb, hogy három mérkőzés óta nem tudunk a kapuba találni. Persze, az is bosszantó, hogy buta gólokat kaptunk, hiszen a Haladás és a Pécs ellen is lehozhattuk volna null-nullra a meccset.

– „Az MTK ellen két dolgot kell csinálni: lefogni Kanta Józsefet, és figyelni Pölöskei Zsolt távoli lövéseire. Ha ezt megteszik, nehezen tud akciógólt lőni a fővárosi együttes” – mondta a Rangadó.hu szakértője. Egyetért?
– Ez erős túlzás, de Kanta József játéka tényleg erősen befolyásolja az egész csap teljesítményét, mert az ő passzaiból táplálkozik a többi játékos. A támadóinknak sem úgy ment a játék, mert ha mezőnyben jól is teljesítettek, a kapura nem igazán volt veszélyes senki. Hiányzik a csapatból valaki, aki képes váratlant húzni, akinek olyan kreatív megoldás is eszébe jut, ami másnak nem.

– Korábban emlékezetes gólokat szerzett távolról, mostanság viszont ezek is hiányoznak. Elment a kedve a próbálkozástól?
– Nem, de már jobban figyelnek rám is. Rúgtam néhány gólt, ezért már nehezebb lövőhelyzetbe kerülnöm. Egyszer a Pécs ellen is sikerült viszonylag jól eltalálnom a labdát, és ha mi szerezzük meg a vezetést, megjött volna az önbizalmunk, és sima hazai győzelem lett volna belőle. Úgy készültünk a mérkőzésre, hogy mindenképpen nyernünk kell, és ez talán görcsössé tett minket.

– Várják már, hogy újra teljes legyen a keret?
– Persze, hiszen Csiki Norbert és Horváth Zsolt játéka nagyon hiányzik. Lendületes, gyors játékosok, akiket sokkal könnyebben lehet előrefelé indítani. Most más típusú játékosaink vannak, ők inkább befelé lépnek. A felkészülés alatt Horváth Zsolt szinte végig a pályán volt, és akkor még Tischler Patrik is nálunk szerepelt. Megfogyatkozott a támadószekciónk, de bízunk benne, hogy akik itt vannak, meg fogják találni a góllövőcipőjüket, és megmutatják, hogy van bennük fantázia.

Olvasói sztorik