NB I

Ismét nyert a mumus

A Haladás 1-0-ra győzött az MTK otthonában az OTP Bank Liga harmadik fordulójának nyitómeccsén.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 3. forduló
MTK – Szombathelyi Haladás 0-1 (0-1)
Hidegkuti-stadion, 700 néző. Játékvezető: Kassai
MTK: Groppioni – Nagy T., Vukmir, Fejes, Kálnoki Kis – Poór (Ayub, 81.), Pölöskei, Vass (Frank, 81.), Kanta – Bese, Pál (Horváth P., a szünetben). Edző: Garami József
Haladás: Rózsa – Schimmer, Fehér, Devecseri, Bosnjak – Simon (Németh M., 70.), Iszlai – Ugrai (Szakály A., 65.), Nagy G., Halmosi – Radó (Andorka, 91.) Edző: Artner Tamás
Gólszerző: Ugrai (42.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem volt zökkenőmentes a szombathelyiek utazása, mivel egy hármas kamionbaleset miatt dugóba kerültek az autópályán, és mindössze ötven perccel a kezdés előtt értek a stadionba. A bemelegítést csak 18:45-kor tudták elkezdeni, a meccs így csúszott néhány percet.

Vendégoldalon nem volt ott a kezdőben az eltiltott Guzmics Richárd, akit az előző fordulóban kiállítottak. Radó András sérülése azonban mégsem bizonyult annyira súlyosnak, és az újdonsült apuka, Halmosi Péter is ott volt a pályán. A hazaiak részéről érdekesség, hogy Garami József vezetőedző a találkozó napján ünnepelte 74. születésnapját.

Eseménydúsan indult a találkozó, egy szép baloldali Haladás-akció után Halmosi centerezett, Ugrai elől azonban mentei tudott Fejes. Nem sokkal később Kanta József került nagy helyzetbe, de közeli lövését blokkolni tudták a vendégek. A tízedik percben Radó hozta magát remekül helyzetbe, de közeli bombája a kapufán csattant. A következő percekben jobbára a mezőnyben küzdöttek a csapatok, a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben. A következő veszélyes lehetőségig a harmincadik percig kellett várniuk a nézőknek, amikor Kanta jobboldali beadására Pál András érkezett, és csak centikkel maradt le a kapus előtt is elszálló labdáról. A 42. percben vezetést szereztek a vendégek: Radó gyönyörű megkerülős csellel a tizenhatoson belülre vezette a labdát, majd pontosan az érkező Ugrai elé passzolt, aki hét méterről az üres kapuba lőtt (0-1).

A második félidő első tíz perce eseménytelen játékot hozott, az 55. percben azonban megint Radó veszélyeztetett. Egy tetszetős vendégtámadás után Schimmer beadását bombázta fölé öt méterről a Hali fiatal tehetsége. A 61. percben aztán egyenlíthetett volna az MTK, Fejes vitte végig a pályán a labdát, majd jó ütembe passzolt a támadást kísérő Vass Patriknak, aki 12 méterről a kapufát találta telibe. Tíz perc múlva ismét Radó András hozta magát helyzetbe, szépen cselezte be magát a büntető területen belülre, 13 méterről eleresztett gyengécske lövését azonban blokkolta egy hátvéd. A 84. percben megint Radó cselezgetett, éles szögből leadott lövését hárítani tudta Groppioni. A lefújást megelőzően a csereként beálló Andorka Péter helyzete után még az öntözőrendszer is beindult, majd a 97. percben elvégzett szögletre az MTK hálóőre, Groppioni is felért, és fejelni is tudott, de Rózsa védeni tudott. Összességében megérdemelten nyert, és rontotta el Garami József születésnapját a Szombathelyi Haladás.

– A Haladás nagyon jól védekezett, és onnantól kezdve megvannak azok a minőségi emberek, akik ráadásul jól össze is vannak rakva, akik garanciát jelentenek a sikerre – értékelt a Rangadó.hu állandó szakértője, Herédi Attila, a Jászapáti edzője. – Elől a sebességet Radó és Ugrai jelenti. Simon Ádám kicsit statikus, de az is kell, amikor a kicsiket elnyomják. Nagy Gábor nagyon sokat fut, tehát tényleg nagyon jól össze van rakva a szombathelyi csapat. Magabiztosan, jól védekeztek, az MTK-nak talán három ígéretes lehetősége volt, ami a Haladásra nézve dicséretes, mert a hazaiak játékából pont a lényeget, a futballt vették ki. Ültem néhányszor az MTK ellen a kispadon, és bizony olyankor bajban vagy, hogy visszaállj, vagy letámadj. Nehéz ellenük futballozni, de a Haladás profi módon megoldotta. Az egy-nullás győzelem mindig a legszebb, szebb, mint mondjuk a négy-null, idegenben pláne. És nem volt érdemtelen. Radó tényleg szenzációs formában van, azt csinálja amit kell, szépen kerülgette Vukmirt… Ilyet ritkán látni, ráadásul gyönyörű labdát adott Ugrainak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik