NB I

Megbotránkoztató rigmusok miatt büntettek

A Debrecen, a Győr, a Videoton, a Honvéd és a Nyíregyháza szurkolói voltak az elkövetők.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága augusztus 27-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

Tárgyalás megtartása után Éger László (Paks) korábbi 2 mérkőzésre szóló eltiltását 1 mérkőzésre szóló eltiltásra mérsékelte.

A Debrecen–Ferencváros mérkőzésen a hazai szurkolók részéről történt megbotránkoztató rigmusok kiabálása miatt a DVSC írásbeli figyelmeztetésben részesült, az FTC, mint visszaeső a biztonsági szabályzat vendégszurkolók utaztatására vonatkozó szabály megsértéséért, valamint szurkolóinak megbotránkoztató viselkedéséért 100 ezer forint pénzbüntetést kapott.

A biztonsági szabályzat előírja a kiemelt kockázatú mérkőzéseken a vendégcsapat szurkolóit kötelezően kísérni kell minimum tíz fővel. A Ferencvárosi kísérői közül a jogszabályi előírásoknak csak négy kísérő felelt meg.

A Paks–Honvéd mérkőzésen a vendégszurkolók részéről történt megbotránkoztató rigmusok kiabálása miatt a Honvéd írásbeli figyelmeztetésben részesült.

A Győr–Videoton mérkőzésen a hazai szurkolók részéről történt megbotránkoztató rigmusok kiabálása miatt a Győrt, mint visszaesőt kötelezi, hogy a soron következő két hazai NB I-es mérkőzésén az előírt rendezői létszámot húsz-húsz fővel felemelje, és ezen mérkőzéseken egy-egy szövetségi ellenőrt fogadjon és eljárási költségeiket viselje. A vendég szurkolók részéről történt megbotránkoztató rigmusok kiabálása miatt a Videotont, mint visszaesőt kötelezi, hogy a soron következő két idegenbeli NB I-es mérkőzésén szövetségi ellenőrt fogadjon és eljárási költségeiket viselje.

NB II

Nagy Gábor (Vasas) 1, Preklet Csaba (ZTE) 3, Magasföldi József (Gyirmót) 1, Zsdrál Miroszlav (Kozármisleny) 1, Koncz Zsolt (Cegléd) 1, Barna Zsolt (Szigetszentmiklós) 2, Irakli Kvekveskiri (Szigetszentmiklós) 1, Farkas Viktor (Dunaújváros) 2 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A Nyíregyháza–Dunaújváros mérkőzésen a hazai szurkolók részéről történt rasszista megnyilvánulások miatt a Nyíregyházát 200 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezik.

Ifj. Mihalecz István (Ajka) és Simon Antal (ZTE) vezetőedzők írásbeli megrovásban részesültek.

A regisztrációs kártya használatára vonatkozó előírás megsértéséért a Kozármislenyt írásbeli figyelmeztetésben részesítik.

NB III

Kovács Zsolt (Diósd) 2, Budafai Gergő (Maglód) 1, Ughy Márk (Dunaharaszti) 1, Dombai Dávid (Soroksár) 2, Tempfli Imre (Cigánd) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A Komló–Szeged-Grosics mérkőzésen rendezési hiányosságok és a hazai szurkolók részéről történt pirotechnikai eszközök használata miatt a Komlót kötelezik, hogy a soron következő hazai NB III-as bajnoki mérkőzésén az előírt rendezői létszámot tíz fővel felemelje és ezen mérkőzésen szövetségi ellenőrt fogadjon és eljárási költségeit viselje.

A regisztrációs kártya használatára vonatkozó előírás megsértéséért a Mosonmagyaróvárt, a Nyírbátort, a Szeged-Grosicsot, a Csákvárt, a Dunaharasztit, az Andráshidát és a Felsőtárkányt írásbeli figyelmeztetésben részesítik.

Teremlabdarúgás

Tombácz Róbert (Újszeged) 2 soron következő férfi felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik