NB I

Bátrabb játék kell előrefelé

Ladányi Tibor szerint a játékukkal és a küzdeni akarásukkal semmi probléma nincs.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Mezőkövesd és a Diósgyőr ellen az MTK játéka és eredményessége is az előző szezont idézte, utána viszont három vereség következett, ráadásul rúgott gól nélkül. Sérülés miatt Hegedüs Lajos, Csiki Norbert és Horváth Zsolt is hiányzik a keretből, amelyet nyáron amúgy is meglehetősen sokan elhagytak.

A Rangadó.hu érdeklődésére a fővárosi kék-fehérek 21 éves kényszercsatára, Ladányi Tibor elmesélte, hogy a játékkal és a küzdeni akarással Garami József vezetőedző is elégedett, de a támadásoknál több bátorságot kér.

– Mi lehet az oka a rossz szériának?

– Az is benne van, hogy a kulcspozíciókból elment egy-két játékos, és a helyüket újonnan érkezőkkel, vagy fiatal tehetségekkel töltötték be. Bár ők semmivel nem rosszabbak, mint a korábbi játékosaink, sőt, de még rutint kell szerezniük, mert egyelőre több a hibapont a játékukban – vélekedett Ladányi Tibor.

– Mivel igazolások már nem várhatóak, a sérültek felépülésében reménykednek?
– Elég szűkös a keretünk, ezért minden játékos nagyon hiányzik, aki éppen nem bevethető. Én is csatárként játszom, pedig nem ez az igazi posztom, hiszen belül szoktam szerepelni. Nem feltétlenül van komfortérzete mindenkinek, de ez van, ezt kell megoldani. Leginkább az a bosszantó, hogy buta gólokat kaptunk, amelyek előtt mi követtünk el hibákat. A Haladás elleni meccsen Radó András szépen megkerülte Vukmirt, de az is egyéni hibának mondható. A szombathelyiek egyébként jobbak voltak, de a Fradi ellen már jobban játszott a csapatunk. A Pécs ellen hiába volt kapufánk, és előttem is adódott egy helyzet, a második félidő elején ismét egy buta gól döntött, mert utána a vendégek már visszaálltak.

– Mi lehet a megoldás, hogy véget érjen a gyengélkedés?
– A játékunkkal és a küzdeni akarással semmi probléma nincs. Pont ma volt egy megbeszélés, amelyen Garami Józsi bácsi is hangsúlyozta, hogy ezekkel meg van elégedve. Vannak buta hibáink, amelyek megbosszulják magukat. Vezetőedzőnk szerinte előrefelé bevállalósabbnak kell lennünk, Vass Patriknak és nekem is, és ha ez összeáll, akkor sikeresebbek leszünk.

Olvasói sztorik